BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'tan NATO Zirvesi yorumu: Hükümet başarısız oldu----

Çipras'tan NATO Zirvesi yorumu: Hükümet başarısız oldu

Çipras'tan NATO Zirvesi yorumu: Hükümet başarısız oldu
01 Temmuz 2022 - 13:50 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'ni ülkesinin dış politikası çerçevesinde değerlendirdi.

Yunanistan'da ana muhalefete göre hükümet, NATO Zirvesi'nde yenilgiye uğradı. OPEN TV'ye konuşan SYRIZA lideri Aleksis Çipras, NATO Zirvesi'nde hükümetin izlediği dış politikanın başarısız olduğunu söyleyerek, zirvede Türkiye'ye tam destek verildiğini bildirdi.

Çipras, hükümetin zirvenin sonucundan memnun olduğuna ilişkin açıklamaları çok sert eleştirerek, "Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu kaldırıldı diye mi memnunuz? Ölçeğimiz (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın Rodos, Sakız ve Midilli'nin egemenliklerini gündeme getirmemesi mi? Yunan adalarının egemenliğini gündeme getirmedi diye memnun olduğumuzu söylememiz mümkün mü?" dedi.

'Yenilgilerini örtbas etmek için silahlanma programı açıklıyor'

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in yenilgiden yenilgiye koşan tehlikeli bir dış politika izlediğini ifade eden Çipras, Yunanistan'ın ABD’den F-35 almak için resmi başvuruda bulunmasına ilişkin, "(Miçotakis), her defasında yenilgilerini örtbas etmek için bir silahlanma (programı) açıklıyor" ifadesini kullandı.

Çipras, Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren ekonomik krizi anımsatarak, silahlanmanın maliyeti konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Çipras: Konu F-16'ların satışı değil, Türkiye'ye verilen topyekun destek

ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin olumlu yaklaşımını da Miçotakis hükümetinin başarısızlığı olarak değerlendiren Çipras, "Zirvede gördüklerimiz bizi endişelendirmeli. Konu, sadece F-16'ların satışı değil, (Türkiye'ye verilen) topyekun destek" diye konuştu.

'Başbakan ben olsaydım Madrid’den yaya dönerdim'

Çipras, zirveye ve Türkiye’nin Ege’deki turizm kampanyasında kullandığı "TurkAegean" tanımının Avrupa tarafından tescillenmesine ilişkin şöyle konuştu:

Acı bir diplomatik yenilgi yaşadık. Eğer ben Madrid'de başbakan olsaydım ve bu yaşansaydı ve aynı zamanda 'TurkAegean' tanımı Türkiye tarafından reklam markası olarak tescil edilmiş olsaydı Madrid'den yaya dönerdim.

Çipras, AB'yi de sert eleştirdi

Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna konusunda izlediği politikayı da eleştiren Çipras, AB için "uçuruma ilerleyen uyurgezer" tanımını kullandı. Çipras, Rusya'ya uygulanan yaptırımların AB'yi zor duruma soktuğunu söyleyerek, "Savaş devam ederse karneyle elektrik tehlikesiyle karşılaşabiliriz" öngörüsünde bulundu.

Miçotakis hükümetinin ekonomiyi de iyi yönetemediğine ve dış politikada ülkeyi tehlikeye sürüklediğine dikkat çeken Çipras, "Miçotakis, muhtemelen eylül ayında seçim planlıyor" dedi.

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Haklı gerekçeleri var

AB, Yunanistan'ı yasa dışı geri itmeler konusunda uyardı

Bağımsız soruşturma Yunanistan zulmünü ortaya koydu: Dayak, işkence ve infaz

Yunanistan, Türkiye'nin yükselişinden endişeli

Yunanistan'dan sonra Rumlar da silahlanıyor

Gazprom, Yunanistan'a doğalgaz akışını durduruyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)