BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'tan çifte tahrik----

Çipras'tan çifte tahrik

Çipras'tan çifte tahrik
26 Haziran 2019 - 08:38 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras ise “Sizden Yavuz sondaj gemisini batırın talimatı duyulacak mı?” sorusuna cevap verirken “Asla böyle bir plan yapmayı düşünmesinler” diyerek Türkiye’yi tehdit etti.

Akdeniz’i ikili anlaşmalarla ABD ve Avrupalı enerji devlerine parselleyen Yunanistan ve Rum Kesimi şimdi de Girit'in güney ve güneydoğusunda Amerikan şirketi Exxon Mobil'le petrol gaz arama işletmesi için anlaştı. Yunanistan Başbakanı Çipras da "Sizden Yavuz sondaj gemisini batırın talimatı duyulacak mı?” sorusuna küstah bir cevap verdi.

Doğu Akdeniz ve Ege’de tahrik devam ediyor. Türkiye ile KKTC’yi yok sayarak Akdeniz’i ikili anlaşmalarla ABD ve Avrupalı enerji devlerine parselleyen Yunanistan ve Rum Kesimi benzer adımlar atmaya devam ediyor. Yunanistan şimdi de Girit’in etrafını sondaja açıyor. Yunan basını Atina’nın, Girit'in güney ve güneydoğusunda Amerikan şirketi Exxon Mobil'le petrol gaz arama işletmesi için anlaştığını yazdı.

TÜRKİYE’NİN DE HAKLARI VAR

Yetki için imzaların bu ay içinde imzalanacağı belirtildi. Yunanistan’ın ‘Münhasır Ekonomik Bölge” ilan edip anlaşma imzalamaya çalıştığı bölgede Türkiye ve Libya’nın da hakları bulunuyor. Anlaşma yapılacak bölgenin bu alanları da kapsaması durumunda yeni bir kriz patlak verecek. Ankara daha önce bölgedeki oldubittiler izin vermeyeceğini deklere etmişti.

ÇİPRAS KÜSTAHLIĞI

Tahrik bununla da kalmadı. Geçtiğimiz günlerde Amerikan televizyonuna açıklama yaparak Türkiye’yi savaşla tehdit eden Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, önceki gün de aynı küstahlığa devam etti. Çipras açık açık Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren sondaj gemilerini batırmakla tehdit etti. Selanik’ten yayın yapan Yunan Devlet Televizyonu ET 3’e röportaj veren Çipras, “Sizden Yavuz sondaj gemisini batırın talimatı duyulacak mı?” sorusunu tehditle cevap verdi.

‘YALNIZ DEĞİLİZ’ TEHDİDİ

Çipras, şunları kaydetti:

“Karşı tarafın böyle bir planı olduğuna inanmıyorum. Böyle bir planları yok ve iyi de yapıyorlar ve asla böyle bir plan yapmayı düşünmesinler. Bir ülkenin egemen haklarının bu kadar yersiz yere ihlali ki Yunanistan Kıbrıs Cumhuriyeti gibi silahlı kuvvetleri olmayan bir ülke değil, Yunanistan güçlü bir ülke, uluslararası bağlamda ve Avrupa Birliği’nde Yunanistan her zamankinden daha da güçlü.” Akşam da Lefkoşa’da konuşan Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamalarına cevap vererek “Yunanistan tek başına değildir. Bölgedeki istikrarın ve barışın sütun taşlarından biridir” ifadesini kullandı.

İNGİLTERE F-35'LERİ AKDENİZ'E İNDİRDİ

Öte yandan Rum Kesimi’ndeki askeri üslerini aktifleştiren İngiltere, Mayıs ayında 6 adet F-35 savaş uçağını Ağrotur Üssüne getirdi. Sonbahara kadar 121 adet F-35B tipi savaş uçağını sevk edecek. Yine Mayıs ayında Rum yönetimi, Fransa'ya deniz üssü verme kararı aldı.

Çipras'tan Türkiye'ye tehdit: Bunun bir bedeli olacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyanın Siyasiler26 Haziran 2019 09:06

    Yunanistan Türkiyedeki siyasi zafiyetten yararlanarak ve  yanına Batıyı da alarak Türkiyenin bütün yasal haklarına saldırıyor. Mavi vatanımızı elimizden almaya çalışıyor.Biz ise seyrediyoruz. Bu mudur büyük ülke olmak. RTE ve hükümeti Yunanistanın Ege ve Akdenizdeki bu oldu bittilerine karşı acil önlem almalı. Atı alan üsküdarı geçmek üzere