BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'tan Brexit yorumu----

Çipras'tan Brexit yorumu

Çipras'tan Brexit yorumu
21 Haziran 2016 - 22:53 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunun AB'de siyasi kargaşa yaratacağını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Eğer Birleşik Krallık 23 Haziran'da Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanırsa, bu AB'de siyasi kargaşa yaratacaktır." dedi.

Yunanistan Girişimciler Federasyonu (SEV) Genel Kurulu'nda konuşan Çipras, AB içinde soyutlayıcı ve milliyetçi politikaların yeniden yükselişinin sebeplerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Brexit ihtimalinin gerçekleşmesi halinde negatif sonuçları olabileceğine işaret eden Çipras, "Bu sonuçlar tüm Avrupa'da ve dünya ekonomisinde olumsuz etkiler oluşturabilir." diye konuştu.

Çipras, bu durumun Avrupa'nın entegrasyonu açısından büyük bir çalkantı doğurabileceğini vurgulayarak, "Eğer Birleşik Krallık 23 Haziran'da AB'den ayrılma yönünde oy kullanırsa, bu AB'de siyasi kargaşa yaratacaktır." ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da "Tarih bize bir ders öğretmiştir, güçlerimizi birleştirirsek daha güçlü, eğer birbirimizi korursak daha güvende olabiliriz. Birbirimizle ticaret yaparsak daha fazla refah içinde oluruz." dedi.

Juncker, AB'nin ülkelere katkılarına değinerek, "Eğer İngiliz halkı olmasaydı bunları başaramazdık. AB'yi terk etmek tüm bunları riske atmak demektir." görüşünü belirtti.

Brexit halinde tüm bunlar ve gelecekteki başarıların kaybedileceğini savunan Juncker, "Ayrılma kendi kendine zarar verme eylemidir." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)