BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'tan 'anlaşma' açıklaması----

Çipras'tan 'anlaşma' açıklaması

Çipras'tan 'anlaşma' açıklaması
19 Mayıs 2015 - 00:15 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan’ın Avrupalı ortaklarıyla sürdürdüğü müzakerelerde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Çipras, Yunan Girişimciler Federasyonunun (SEB) genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin kreditörleri ikna edebilmek için sert mücadele verdiğini belirterek, "Anlaşmanın sağlanmasının ardından Yunan ekonomisinin gelişmesinde ivme yaşanacak" dedi.

Ülkenin ekonomik açıdan zor durumda bulunmasına rağmen, hükümetin bugüne kadar olan yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve 8 milyar avro ödeme yaptığını belirten Çipras, hükümetin amacının, sorunu ertelemeden borcun yeniden yapılanmasını kapsayacak uzun vadeli bir çözüm sağlamak olduğunu ifade etti.

Çipras, hükümetin bu konudaki temel koşullarının, anlaşmanın 2015 ve 2016 yılları için düşük seviyede faiz dışı kredi sağlanmasını öngörmesi, memur ve emekli maaşlarında yeni kesintiler olmaması ve ekonominin yeniden canlanması için kapsamlı bir yatırım paketi içermesi yönünde olduğunu kaydetti.

Ülkede nakit sıkıntısı yaşanmasının hükümetin bir seçimi ve sorumluluğu olmadığını belirten Çipras, en kısa zamanda herkesin mutlaka hesap vermeye çağrılacağını ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)