BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'dan Türk açılımı----

Çipras'dan Türk açılımı

Çipras'dan Türk açılımı
02 Şubat 2015 - 13:30 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras, ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a yaptı

Çipras başbakan sıfatıyla ilk yurt dışı ziyaretini Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'in davetlisi olarak Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde özel bir uçakla Rum Kesimi'ne giden Çipras'ı, Larnaka Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle ağırlanan Çipras, Anastasiadis'le bir araya geldi.

Görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Çipras, Kıbrıs'a gelmesinin tesadüf olmadığını, Kıbrıs'ın Yunanlar için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade eden Çipras, "Kıbrıs, Yunan hükümetinin kalbinde ve aklında. Yeni bir hükümet kurulmasının, Helenizmin ses sahibi olması ve kendine yaraşır şekilde haklarını araması ihtiyacıyla bağdaşacağını umuyorum" dedi.

Anastasiadis ise Çipras'ın Kıbrıs'a ilgisinin bilindiğini belirterek, "Yapacağımız görüşmelerde, aramızdaki anlaşma duygusu ve ortak anlayışın bir kez daha teyit edileceğini umuyorum" diye konuştu.

ANA GÜNDEM DOĞU AKDENİZ

Görüşmelerde Kıbrıs sorunu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri, ekonomi ve AB ile ilişkileri masaya yatırılacak. Yunanistan Başbakanı Çipras, Rum Meclisi’ndeki siyasi partilerin liderleriyle de bir araya gelecek.

TÜRKLERLE DE GÖRÜŞECEK

Rum basınına göre; Güney Kıbrıs ziyareti ile 'milli konularda' mesajlar vermek isteyen Çipras, Yunan başbakanlarının Güney Kıbrıs ziyaretlerinde uygulanan geleneksel görüşme programlarına ek olarak Kıbrıslı Türklerin ve Rumların katıldığı iki sivil toplum örgütüyle de temas edecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)