BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras'a Papandreu'dan destek----

Çipras'a Papandreu'dan destek

Çipras'a Papandreu'dan destek
08 Şubat 2015 - 10:16 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın eski başbakanlardan Papandreu, Tsipras hükümetine destek vereceklerini açıkladı

Yunanistan'da Demokratik Sosyalist Hareket (KİDİSO) lideri ve eski Başbakan Yorgo Papandreu, partisinin ekonomik krizle mücadele konusunda Alexis Tsipras hükümetine destek vereceğini söyledi.

Partisinin Atina'daki Barış ve Dostluk Stayumu'nda düzenlenen ilk kongresinde konuşan Papandreu, yeni hükümetin Yunanistan'ın borcunun hafifletilmesi için yapacağı müzakereleri destekleyeceğini, ancak kredi kuruluşlarına iyi şeyler sunulması gerektiğini belirtti.

Ekonomik krizin sonuçlarına değinen Papandreu, Yunanistan'da da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki gibi mevduat kesintileri yaşanabileceği uyarısında bulundu. Hükümetin, mevduat sahiplerinin güvenini sarsacak aceleci eylemlerden kaçınması gerektiğini söyleyen Papandreu, bunun kötü sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Papandreu, partisinin kriz sonrasına geçişte katalizör rolü oynayacağını belirterek, "Savunduğumuz değişimin habercisi olmak istiyoruz " dedi.

Kongreye, partinin kuruluş bildirisini imzalayanlar, seçimlerde milletvekili adayı olanlar, ülke genelindeki örgütlerin oluşmasında görev alanlar ve partinin gönüllü üyeleri katıldı.

Türk - Yunan yakınlaşmasının mimarlarından biri olarak anılan Yorgo Pandreu'nun kurduğu Demokratik Sosyalist Hareket (KİDİSO), 25 Ocak'ta yapılan genel seçimde yüzde 3 barajını aşamadığı için meclise girememişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)