BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras: Türk askeri Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın----

Çipras: Türk askeri Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın

Çipras: Türk askeri Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın
24 Haziran 2017 - 14:50 www.finansgundem.com

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu. Haddini aşan Çipras, "Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın." dedi.

Yunanistan Başbakanı, Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının, bölgede gerilim yaratabileceği uyarısında bulundu ve bu konuda bir başarısızlığın her şeyden önce "önemli bir fırsatın kaçmasına" neden olacağını vurguladı.

KÜSTAH AÇIKLAMA: TÜRK ORDUSU KIBRIS'TAN UZAKLAŞTIRILSIN!

Çipras haddini aşarak "Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılması gerektiğini ve iyi komşuluk ilişkileri doğrultusunda davranılması gerekli." açıklamasında bulundu.

28 Haziran'da İsviçre'de yapılacak görüşmeleri ileriye doğru atılacak bir adım olarak gördüğünü belirten Çipras, Yunanistan'ın şimdiye kadar elde edilenlerden vazgeçmeyeceğini, acele kararlar da almayacağını belirtti.

Yunan Başbakan Çipras "Ne iyimser ne de kötümserim. Realistim. Kararlılıkla ileriye doğru adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi için yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının, ülkesiyle Türkiye arasında gerilime neden olabileceğini vurgulayan Çipras, bu durumun Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti ve "Tüm bunların hesaba katılması gerekir" dedi. Çipras ayrıca iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuk doğrultusundaki kararlara saygı duyulduğu sürece Yunanistan'ın Türkiye'nin AB tam üyeliğini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)