BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras: Troyka'ya son vereceğiz----

Çipras: Troyka'ya son vereceğiz

Çipras: Troyka'ya son vereceğiz
05 Şubat 2015 - 21:33 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Troyka ve politikalarına kesin bir biçimde son vereceklerini söyledi.

Yunanistan'da 25 Ocak'taki seçimlerin ardından SYRIZA'nın ilk grup toplantısı Başbakan Aleksis Çipras başkanlığında yapıldı. 

Başbakan Çipras grup toplantısında yaptığı konuşmada milletvekillerine seslenerek, "Siz 149 SYRIZA milletvekili, vatandaşların sosyal mücadelelerinin sesi ve çağdaş tarihin bir parçasısınız, bunu unutmamalısınız" dedi.     

AB kurallarının bağlayıcı olmadığını ve bu kuralları kabul etmemelerine rağmen, saygı göstereceklerini belirten Çipras, faiz dışı fazla ve dengeli bütçe kuralına uyacaklarını ancak kemer sıkma önlemlerinin kesinlikle AB'nin kurucu anlaşmasında yer almadığını vurguladı. Çipras, "Biz kurallara saygı göstereceğiz ama ortaklarımızdan da Yunanistan'ın halk egemenliğine saygı göstermesini talep ediyoruz. Ortaklarımızın, halkın 4,5 yıl süreyle yaşadığı kabusa son verme kararına saygı göstermeleri gerekiyor. Ülkede gelirin yüzde 25'inin kaybolması sonucunda kamu borcu yüzde 124'ten yüzde 178'e tırmandı. Yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımız fakirlik sınırını aştı, 1,5 milyon insanımız ise işini kaybetti" diye konuştu. 

"Sadaka istemiyoruz"   
Yunanistan'ın ne sadaka ne de vesayet istediğini belirten Çipras, müzakerelerin başladığını ve zamana ihtiyaçları olduğunu kaydetti.  

Çipras "Biz, ülkenin sayfa çevirmesi için mümkün olan her şeyi yapacağımızı ve halkın güvenine ihanet etmeyeceğimizi garanti ediyoruz. Troyka ve politikalarına kesin bir biçimde son vereceğiz" ifadelerini kullanarak, hükümetin sonuç getirmeyen fedakarlıklara son vereceğini vurguladı.    

İnsani krize bir son verilmesi gerektiğini de belirten Çipras, hükümetin izlediği politikalardan halkın memnun olduğunu söyledi. Son günlerde Avrupa'daki temaslarına da değinen Çipras, hükümetinin yeni bir anlaşma yönünde plan ve tekliflerini sunduğunu ve bu konuda ittifakların kazanıldığını belirtti.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)