BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇipras Troyka'dan kurtulma planını açıklayacak----

Çipras Troyka'dan kurtulma planını açıklayacak

Çipras Troyka'dan kurtulma planını açıklayacak
08 Şubat 2015 - 17:05 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Tsipras, parlamentoda yapacağı konuşmada ekonomiyi su üzerinde tutma planının ana hatlarını sunacak

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Pazar günü yerel saat ile 19:00'da parlamentoda yapacağı konuşmada Yunanistan'ın kurturma programından serbest kalmasını sağlama ile birlikte ekonomiyi su üzerinde tutma planının ana hatlarını sunacak.

New York Universitesi ekonomi profesörü Nicholas Economides, "Yunan pozisyonlarının belirsiz olması ve belirli müzakerelerin gerekli olması brilikte Euro Bölgesi'nin Yunanistan'a yeni para vermesi ihtimali oldukça düşük. Bu durum para sıkıntısı çeken Yunanistan'ı zor bir pozisyona sokuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından sağlanan kurtarma programı ile ilgili pazarlık yaparken, Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem Cuma günü yaptığı açıklamada kısa vadeli finansman anlaşmasını reddettiğini belirtti. Tsipras'ın yapacağı konuşmada Yunanistan'ın bu ay sonu kadar yakın bir sürede borçlarını ödeme konusunda yaşayabileceği sıkıntıya yönelik şüphelere yanıt vermesi gerekecek.

Tsipras, hükümetin köprü programı ile ilgili olarak Haziran ayı sonuna kadar alacağı önlemleri açıklayacak. Bir hükümet yetkilisi Cumartesi gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından hükümetin kreditörlerden bir köprü programı talebinde bulunduğu belirtti. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkiliye göre başbakan ayrıca önümüzdeki üç buçuk yıllık politikalarının da ana hatlarını çizecek. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)