BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇipras kreditörlerden taviz istiyor----

Çipras kreditörlerden taviz istiyor

Çipras kreditörlerden taviz istiyor
24 Mayıs 2015 - 10:00 www.finansgundem.com

Başbakan Çipras, kreditörlerin anlaşma için taviz vermesi gerektiğini söyledi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Riga’da gerçekleştirilen toplantının ardından bugün partisi Syriza’nın merkez komite toplantısında Yunanistan toplumunun daha fazla kemer sıkmayı kaldıramayacağını söyledi.

Başbakan Çipras, Yunanistan’ın kreditörlerinin nakit sıkıntısı çeken ülkeye fon sağlanması ile ilgili düğümü çözmek için taviz vermeleri gerektiğini söyledi.

Syriza içinde bazı yöneticiler Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkmasını gerektirse bile daha fazla kemer sıkmaktansa bazı borçların temerrüde düşmesini savunuyorlar. 

Çipras yaptığı konuşmada, “İki taraf için de avantajlı ortak bir çözüm konusunda istekliyiz. Fakat muhataplarımızdan da aynı saygıyı ve bazı tavizlerde bulunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki geleceğine dair belirsizlikler sürerken Riga'da buluşan Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Holande ve Alman Başbakanı Angela Merkel, gece Atina'nın kurtarma fonlarına erişimi ve Euro Bölgesi'ndeki geleceğini görüşmüştü. Toplantıdan görüşmelerde ilerleme sağlandığına ilişkin bir sinyal gelmedi.

Zaman daralırken Çipras hükümetinin bu hafta içinde kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarını ödemesi gerekiyor. Sonraki hafta ise hükümetin IMF’ye 300 milyon euroluk ödemesi bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)