BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras, Kaş'ın karşısındaki Meis'e gitti----

Çipras, Kaş'ın karşısındaki Meis'e gitti

Çipras, Kaş'ın karşısındaki Meis'e gitti
18 Nisan 2018 - 10:32 www.finansgundem.com

Kaş'ın hemen karşısındaki Meis adasında konuşan Yunanistan Başbakanı, "Bugünlerde ilişkilerimizde yeniden istikrarsız bir dönem yaşıyoruz, Türkiye'ye işbirliği ve kararlılık mesajı verdik" dedi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Antalya'nın Kaş ilçesinin komşusu Meis adasında deniz suyu arıtma tesisi açtı.

Yunanistan ana karasına en uzak ada olan Meis'teki açılışta bir konuşma yapan Çipras, Türkiye ile ilişkilerin istikrarsız bir dönemden geçtiğini söyledi.

Ankara'ya işbirliği ve kararlılık mesajı verdiklerini belirten Yunan Başbakanı, "Bugünlerde ilişkilerimizde yeniden istikrarsız bir dönem yaşıyoruz, iyi komşuluk ilişkileri çizgisinde değiliz. Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor, dolayısıyla kimseden de korkmuyor. Ve Yunanistan egemenlik haklarını savunabilir" dedi.

Kaş'taki Çukurbağ Yarımadası ile Meis kıyıları arasındaki mesafe, dört kilometreden az.

Özellikle darbeci askerlerin iade edilmemesiyle gergin bir dönem geçiren Türkiye-Yunanistan ilişkileri, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un provokatif hareketleriyle üst üste kriz yaşıyor.

Son olarak Didim karşısında bir adaya bayrak dikmeye çalışan Yunan deniz kuvvetleri askerleri, Türk ordusu tarafından engellenmişti.

Yunan basını da provokatif yayınlarını sürdürüyor . Medyada yer alan haberlerde, iki Türk jetinin Yunanistan Başbakanı Çipras ve Genel Kurmay Başkanı Evangelos Apostolakis'i taşıyan helikopteri taciz ettiği iddia edildi. Haberlere göre, Rodos'a giden helikopter alçaktan uçarken Türk savaş uçakları helikopterin üstünden geçip pilottan bilgi almak istedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)