BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇipli kimlik kartları geliyor----

Çipli kimlik kartları geliyor

Çipli kimlik kartları geliyor
30 Mayıs 2013 - 10:30 www.finansgundem.com

Üzerinde uzun süredir çalışılan yeni biyometrik çipli kimlik kartları yakında dağıtılmaya başlanıyor.

Merakla beklenen yeni T.C. Kimlik Kartı’na dair önemli ayrıntılar Uluslararası İstanbul Biyometri Konferansında paylaşıldı.
29-30 Mayıs tarihlerinde İstanbul Marriott Hotel Asia’da yapılan Uluslararası İstanbul Biyometri Konferansı’nda biyometride kilit teknolojiler, biyometri teknolojilerinin avantajları, parmak izi, parmak damar izi, iris, yüz ve ses tanıma teknolojileri, biyometride yeni standartlar ve hükümet politikaları masaya yatırıldı.
Konferansın konuklarından biri TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Palaz’dı. Konferansın katılımcılarına “T.C. Yeni Nesil e-Kimlik ve Biyometrik Uygulamalar” başlıklı bir sunum yapan Palaz, vatandaşların merakla beklediği yeni e-kimlik kartı ile ilgili önemli bilgiler verdi. TÜBİTAK’ın yeni e-kimlik kartı üzerinde 6 yılı aşkın bir çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Dr. Hasan Palaz, temaslı ve temassız olmak üzere iki farklı kullanım şekline sahip e-kimlik kartlarının 2013 yılı içerisinde vatandaşlara dağıtılmaya başlanacağını söyledi.
10 yıl dayanıklı ve milli patentli kimlik kartı, Kredi kartı boyutundaki yeni e-kimlik kartlarının işletim sistemi, çip, yönetim sistemi ve açık anahtar altyapısı gibi bileşenlerinin Türkiye patentli olduğunu açıklayan Dr. Hasan Palaz, kartın gelişmiş güvenlik sistemleriyle bireysel bilgi mahremiyetini koruduğunu kaydetti. Kartın 10 yıl dayanıklı çiplerin yanı sıra fiziksel ve yazılımsal koruma önlemlerine sahip olduğunu belirten Palaz, yeni kimlik kartlarının taklit edilmesinin çok zor, kopyalanmasının ise neredeyse imkânsız olduğunu söyledi.
Yeni e-kimlik kartları 3 yıl içerisinde tüm vatandaşların cebinde TÜBİTAK’ın yeni kartların kullanım koşullarını geliştirme adına finans, telekomünikasyon ve lojistik gibi sektörlerin yanı sıra yerel yönetimlerle de birlikte çalıştığını ifade eden Dr. Hasan Palaz, yeni kartların 2013 yılı içerisinde vatandaşlara dağıtılmaya başlanacağını, 3 yıl içerisinde de tüm vatandaşların e-kimlik kartı sahibi olmasının planlandığını vurguladı.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muradı bektaşoğlu30 Ağustos 2013 00:51

    Ben Muradı BEKTAŞOĞLU'ndan herkese selam. Yeni kimlik kartları kredi kartı gibi olacak, temel amaç bu, bu benim proje. Bu projem tam uygulamaya geçtiğinde ülke zengin oluyor.Yani benim projeye göre her aldığınız son fişte sağlığınıza,emekliliğinize, devlete ne kadar kesildiğini ve biriktiğini otomatik olarak devlete yansıyan kayıtlarla birlikte göreceksiniz.Böylece bu projem bütün insanları sağlık ve emeklilik güvencesine bağlıyor;iş yerleri üzerinden sağlık, sosyal güvenlik yükü, muhasebe yükü,vergi yükünü kaldırıyor,devlet zengin oluyor, özel sektör zengin oluyor.

  • muradı BEKTAŞOĞLU28 Ağustos 2013 02:20

    Ben Muradı BEKTAŞOĞLU’ndan herkese selam. Yeni kimlik kartları kredi kartı gibi olacak, temel amaç bu, bu benim proje. Bu projem tam uygulamaya geçtiğinde ülke zengin oluyor.Yani benim projeye göre her aldığınız son fişte sağlığınıza,emekliliğinize, devlete ne kadar kesildiğini ve biriktiğini otomatik olarak devlete yansıyan kayıtla birlikte göreceksiniz.Böylece bu projem bütün insanları sağlık ve emeklilik güvencesine bağlıyor;iş yerleri üzerinden sağlık, sosyal güvenlik kesinti yükü, muhasebe yükü,vergi yükünü kaldırıyor,devlet zengin oluyor, özel sektör zengin oluyor.

  • F.Aydın 31 Mayıs 2013 02:54

    Devlet bir soygun alanı daha yaratıyor. Göreceksiniz 1 lira etmeyecek bu kimlik kartları için bizlerden 10 liradan fazla alacaklardır...

  • nazmiye30 Mayıs 2013 11:02

    büyük kolaylık emeklerine sağlık