BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇip krizinin ardından yeni bir şok dalgası mı geliyor?----

Çip krizinin ardından yeni bir şok dalgası mı geliyor?

Çip krizinin ardından yeni bir şok dalgası mı geliyor?
27 Eylül 2021 - 13:12 www.finansgundem.com

Pekin yönetiminin enerji tüketimi üzerindeki baskıları birçok sektörü olumsuz etkiledi. Apple ve Tesla gibi devlerin tedarikçileri üretime ara verdi. Çip üreticilerinin şalteri indirmesi ise bazı sektörlerde endişeleri artırdı.

Çin Ulusal Enerji İdaresi, kış aylarından konutların ısıtılması için yeterli enerjinin sağlanabilmesini güvence altına almak üzere doğal gaz ve kömür şirketlerinden üretimlerini artırmalarını istedi.

Kömür ve doğal gaz üreticileri ile 23-25 Eylül döneminde görüşmeler yapan Enerji İdaresi, petrol ve petrol boru hattı şirketleri de bir araya geldi.

Çin'de bir çok bölgede sanayi üretiminin enerji arz yetersizliği nedeniyle sıkıntı çektiği belirtildi. Halkın Günlüğü gazetesine göre, Lioning eyaletinde enerji yetersizliği azalan rüzgar enerjisinden de kaynaklı olarak dikkat çekici bir düzeye ulaştı.

Öte yandan Pekin yönetiminin enerji tüketimi üzerindeki baskıları, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Kömür ve doğalgaz fiyatlarının yükselmesi ile enerji talebindeki artışın yanısıra Pekin'in emisyonları azaltma çabaları, üreticilerin üretimleri geçici olarak durdurmalarına neden oldu.

Apple ve Tesla üretime ara verdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)