BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCinsiyet değiştirip kadın olayım mı?----

Cinsiyet değiştirip kadın olayım mı?

Cinsiyet değiştirip kadın olayım mı?
07 Eylül 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

Sonunda Şükrü Hoca'ya bunu da sordular. Peki Kızılot bu soruya nasıl yanıt verdi dersiniz...

Şükrü Kızılot, Hürriyet'teki köşesinde hafta sonları okur mektuplarını yanıtlıyor. Bu haftaki sorular arasında oldukça ilginç biri dikkatimizi çekti.
İşte Şükrü Hoca'nın "Ceylan" rumuzuyla "Cinsiyet değiştirip kadın olana aylık bağlanıyor mu?" diye soran okuruna verdiği cevap...
SORU: Babam üst düzeyde bir kamu görevinden emekliydi. Yaklaşık 6 ay önce öldü. Annem de babamdan bir yıl önce ölmüştü. Ben ise işsiz ve geliri olmayan 28 yaşında biriyim. Babamdan aylık bağlatmak için gittiğimde, erkek çocuklara, yüksek eğitim yapsa dahi aylık bağlanmadığını, bekar kız çocuklarında ise sorun olmadığını, serbest ya da SSK’lı çalışsalar bile aylık bağlandığını söylediler. Kafam karıştı.. Aslında kadın olmanın da ayrı bir güzelliği var. Kimseye soramıyorum. Ameliyatla cinsiyet değiştirirsem, babamdan yüklü bir aylık bağlanacak. Tavsiye eder misiniz? En önemlisi, bunu yaptırdığımda “sonradan kadın olanı kabul etmiyoruz” derler mi ve bütün olay boşa gider mi? (RUMUZ: Ceylan)
YANIT: Tavsiye etme konusuna beni karıştırmayın. O sizin kararınız olsun. Ancak cinsiyet değiştirip kadın olursanız, babanızdan size (bekâr olduğunuz ve Emekli Sandığı’na tabi bir memuriyette çalışmadığınız sürece) aylık bağlanır.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)