BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli yönetmen ve ailesi virüsten öldü----

Çinli yönetmen ve ailesi virüsten öldü

Çinli yönetmen ve ailesi virüsten öldü
19 Şubat 2020 - 14:36 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınında ölenler arasında Çinli yönetmen Chang Kai ve ailesi de bulunuyor. Yönetmenin babası hastanede yer bulamayınca bakımını ailesi gerçekleştirdi. Aynı evde yaşayan aile üyeleri virüse yakalanarak hayatını kaybetti.

Çinli yönetmen, kız kardeşi, annesi ve babası aynı salgında yaşamını yitirdi. Çin'in Hubei eyaletine bağlu Wuhan kentinde başlayan salgın dört kişilik ailenin de sonu oldu.

Yönetmen Chang Kai ve ailesinin Wuhan'da yaşadığı belirtildi. İddialara göre Yönetmen Chang'ın babası virüse yakalandı ancak hastanelerdeki aşırı doluluk nedeniyle yaşlı adama karantina merkezlerinde yatak bulunamadı. Bu nedenle 55 yaşındaki yönetmen kız kardeşi ve annesiyle beraber babasının bakımını üstlendi.

AİLE ÜYELERİ SIRAYLA HAYATINI KAYBETTİ

Bu süreçte bütün aile üyelerine virüs bulaştı. Yönetmenin önce babası ve annesi hayatını kaybetti. Kız kardeşi de kendisinden birkaç saat sonra hayata gözlerini yumdu.

Yönetmenin eşinin de Kovid-19 adı verilen korona virüs salgınına yakalandığı ve durumunun ciddi olduğu ifade edildi. Yönetmenin çocuğunun ülke dışında olduğu bu nedenle salgından etkilenmediği öğrenildi. Yönetmen ölmeden önce yakınlarına, "Sevdiğim ve beni seven herkese elveda" mesajını gönderdi.

HASTANELERDE YER BULUNAMIYOR

Salgının başladığı Hubei eyaletinin Wuhan kenti virüsten en çok etkilenen bölge. Müşahade altında onbinlerce insan bulunuyor. Çinliler 10 gün gibi rekor sürede devasa hastane inşa etmesine rağmen binlerce insanın buralarda yer bulamadığı belirtiliyor.

Karantina altındaki Wuhan 11 milyon insanın yaşadığı bir şehir. Dünya Sağlık Örgütü virüs kapan her beş kişiden birinin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Çinli yetkililer hastanede yer bulamayan hastalara evlerinde kalmaları gerektiği uyarısını yapıyor. Evde kalan hastaların bakımını aile üyeleri üstlenirken bu durum salgının daha fazla yayılmasına neden oluyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)