BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli yetkililer tüketici piyasasının iyileşeceğinden emin----

Çinli yetkililer tüketici piyasasının iyileşeceğinden emin

Çinli yetkililer tüketici piyasasının iyileşeceğinden emin
21 Şubat 2020 - 10:13 www.finansgundem.com

Çin Ticaret Bakanlığı/Wang Bin: Salgın nedeni ile tüketim piyasası Mart'ta dibe vurduktan sonra istikrarlı şekilde büyümesini bekliyoruz

Çin Ticaret Bakanlığı, yeni koronavirüs salgınının Çin'in tüketiminde uzun vadede istikrarlı şekilde iyiye gitme eğilimini değiştirmeyeceğini açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin Ticaret Bakanlığı Piyasa İşlemleri Dairesi Başkan Yardımcısı Wang Bin dün düzenlenen basın toplantısında, salgının özellikle Şubat ayında tüketim piyasasına en ciddi etkileri getirdiğini, ancak tüketim piyasasının Mart'ta dibe vurduktan sonra istikrarlı şekilde büyümesini beklediklerini söyledi.

Wang Bin, Çin'in tüketim piyasasının yılın ikinci çeyreğinde canlanarak ikinci yarısında daha da iyileşeceğini ve salgından etkilenen tüketim ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti.
Tüketim yapısında yemek, konaklama, turizm, kültür, eğlence ve diğer hizmet tüketiminin büyük ölçüde etkilendiğini ifade eden Wang Bin, çeşitlilik açısından otomobil, beyaz eşya, mücevher, giyim ve ayakkabı gibi dayanıklı tüketim malların salgından büyük oranda etkilendiğini, yiyecek ve günlük ihtiyaçlar gibi ürünler üzerindeki etkinin sınırlı olduğunu belirtti.

Wang Bin, internet alışveriş ve bilişim tüketiminde istikrarlı büyümenin sürmeye devam ettiğini vurguladı. Mevcut durumdaki en acil görevin üretim ve yaşam düzenini normale getirmek olduğunu yineleyen Wang, Ticaret Bakanlığı'nın şirketlere yardım sağlaması için destek politikaları uygulayacağını ve salgının tüketim üzerindeki etkisinin en aza indirileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)