BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli uzman Cong sürü bağışıklığı için tarih verdi----

Çinli uzman Cong sürü bağışıklığı için tarih verdi

Çinli uzman Cong sürü bağışıklığı için tarih verdi
03 Mart 2021 - 16:49 www.finansgundem.com

Dünya genelinde korona virüs aşılama çalışmaları son hızla sürüyor. Çinli bilim insanı Cong, salgından çıkışın en büyük anahtarlarından biri olarak gösterilen küresel sürü bağışıklığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çin'in alanında en önemli uzmanlarından epidemiyolog Cong Nanşan, Kovid-19 salgınında küresel sürü bağışıklığı kazanılmasının 2 ila 3 yıl süreceğini öne sürerek, "küresel dayanışma çağrısı"nda bulundu.

Xinhua ajansının haberine göre, dün Edinburgh Üniversitesi tarafından düzenlenen çevrim içi bir sohbete katılan Cong, "Geçen yıl, salgının kontrol altına alınmasından iki ay sonra, ekonomimizi yeniden açtık ve derslere devam ettik" dedi.

"NORMAL HAYATA DÖNÜŞTE ACELECİ YAKLAŞIMLAR TERS TEPEBİLİR"

Etkinlikte Cong, ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci ile görüş alışverişinde bulunurken, ikili, ekonomik kalkınma ile salgını kontrollü önlemenin dengelenmesinin küresel bir zorluk olduğuna ve "normal hayata" dönüşte aceleci yaklaşımların ters tepebileceğine dikkati çekti.

Çin'in Vuhan kentinde ilk vakaların tespit edildiği Aralık 2019'dan bu yana salgın nedeniyle dünya genelinde 2 milyon 562 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Fauci, kendi tasarladığı Kovid-19 virüsünün 3D modelini, Smithsonian Enstitüsünün Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi’ne bağışladı.

Müze dün Fauci'yi "Büyük Amerikalılar Madalyası" ile onurlandırırken müze müdürü Anthea Hartig, Fauci'nin milyonlarca hayatın kurtarılmasına yardımcı olduğunu ve bulaşıcı hastalıklara ilişkin önemli gelişmelere imza attığını kaydetti.

Fauci, müzenin ödülüne ilişkin "olağanüstü ve mahcup edici" değerlendirmesinde bulundu.

Sinovac aşısının faz 3 sonucu açıklandı

 

Hangi kısıtlama, hangi ilde kaldırıldı? İşte detaylar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)