BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli şirketler maaşları ödeyemiyorlar----

Çinli şirketler maaşları ödeyemiyorlar

Çinli şirketler maaşları ödeyemiyorlar
19 Şubat 2020 - 17:35 www.finansgundem.com

Korona virüsün yayılmasını engellemek için karantinalar artarken Çinli şirketler işçilerine maaş ödeyemeyecek seviyeye geldi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli şirketlerin borçları artarken personellere ödediği maaşları durdurdu veya geciktirdi. Korona virüs dolayısıyla işgücü piyasasına aşırı zarar vereceğe benziyor.

2.000'den fazla can aldığı iddia edilen virüsün yayılmasını yavaşlatmak için Çinli yetkililer ve büyük işverenler insanları evden çıkmamaya teşvik ediyor. Çin’de alışveriş merkezleri ve restoranlar boşken; eğlence parkları ve tiyatrolar kapalı durumda. Çin’de robot sınıflarından, tema parklarına kadar çok farlı sektörler ciddi iş kayıpları olmakta.

Çin genelinde şirketler, işçiler için yeterince paraların olmadığını ve karantinadan dolayı işe gelmeyen çalışanlarına maaş ödemek zorunda olmamaları gerektiğini söylüyor.

Çinli işe arama sitesi Zhaopin’in verilerine göre Çin’de çalışanların üçte biri maaş kaybıyla karşı karşıya. Ayrıca işe alımlar %83 azaldı.

Bloomberg News’e göre Çin iş piyasasında oluşan bu ciddi kayıp Çin özel sektörünün içinde bulunduğu ekonomik krizi ortaya çıkarmakta.

Bloomberg’in Asya ekonomisti Chang Shu, korona virüs Çin tüketimini 17 yıl önce SARS'dan çok daha sert vurdu yorumunu yaptı.

Teknolojiyi az kullanan ve kısıtlı sermayesi olan küçük şirketlerin çok ciddi yara alacağını düşünülürken, devlet bankalarının ucuza kredi vermesi senaryosu üzerinde duruluyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)