BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli iş adamı yolsuzluk suçundan idam edildi----

Çinli iş adamı yolsuzluk suçundan idam edildi

Çinli iş adamı yolsuzluk suçundan idam edildi
05 Ocak 2021 - 16:39 www.finansgundem.com

Çin'in devlet kontrolündeki dört büyük varlık yönetim şirketinden biri olan Huarong Asset Management Co'nun eski yönetim kurulu başkanı Lai Xiaomin yolsuzluk suçundan dolayı idama mahkum edildi.

Tianjin mahkemesinde, 2008 ile 2018 yılları arasında Huarong’un başkanlığının yanı sıra bankacılık düzenleme kurulunda üst düzey bir görevli olarak da çalışırken Lai Xiaomin toplamda 1.79 milyar yuan (276.7 milyon dolar) rüşvet almak ya da almaya teşebbüs etmekten dolayı suçlu bulunarak idama mahkum oldu.

Çin’in en büyük yolsuzluk davalarından birinin baş aktörü olan Lai, iktidardaki Çin Komünist Partisi’nden 2018 yılında ihraç edilmişti.

Mahkeme, karar gerekçesinde “Lai Xiaomin, kanunları hiçe sayan ve son derece aç gözlü biriydi. Lai’nin topluma zararı çok fazlaydı ve işlediği suçlar son derece ciddiydi. Yasaya göre, Lai’nin ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor” diye belirtti.

Mahkeme, söz konusu yasa dışı faaliyetlerin çoğunun 2012’nin sonlarında yapılan 18. parti kongresinden sonra gerçekleştiğini açıkladı. O dönemde, bugünkü Çin Devlet Başkanı Xi Jinping başkan olmadan önce geniş kapsamlı yolsuzluk karşıtı bir kampanya başlatmış ve bu yaklaşım Jinping’in başkanlıktaki ilk dönemine damgasını vurmuştu. 

Çin'den dünyaya yanıt: "Wuhan'da kutlamalar sürecek, alışın"

BlackRock Genel Müdürü: Siyahi çalışanlar işyerlerinde kendileri olamıyor

En zenginlerin ortak şirketi kapanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)