BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'li dev şirkete soruşturma şoku----

Çin'li dev şirkete soruşturma şoku

Çin'li dev şirkete soruşturma şoku
28 Nisan 2015 - 23:58 www.finansgundem.com

Çin'in en büyük şirketlerinden biri olan Sinopec'in Genel Müdürü Vang Tienpu'ya soruşturma açıldı

Çin'in en büyük şirketi Sinopec'in genel müdürüne soruşturma açıldığı bildirildi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu (CCDI), geçen yıl eylül ayında açıklanan Çin'in en büyük 500 şirketi listesinde birinci sıraya oturan petrol devi Sinopec'in Genel Müdürü Vang Tienpu'ya "ciddi disiplin ihlali" yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu. Çin'in en büyük şirketleri, aynı zamanda petrol devleri olan Çin Ulusal Açıkdeniz Petrol Şirketi (CNOOC) eski genel müdür yardımcısı Vu Cınfang'a bu ayın başında, Çin Ulusal Petrol Şirketi'nde (CNPC) üst düzey yetkili olan Liao Yongyüen'e ise geçen ay soruşturma açılmıştı.

Liao Yongyüen, hakkında açılan soruşturmanın ardından CNPC'deki yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Son birkaç aydır ülkenin büyük şirketlerindeki üst düzey yöneticilere açılan soruşturma haberleri dikkat çekerken, Çinli analistler, Liao Yongyüen'in soruşturmasını takiben yakın zamanda devlete ait birçok şirketteki üst düzey yetkiliye de soruşturma açılabileceği yorumlarını yapmıştı.

Sinopec, CNPC ve CNOOC ülkenin dev petrol şirketleri olarak bilinmesinin yanı sıra 2014 Eylül ayında açıklanan Çin'in en büyük 500 şirketi listesinde sırasıyla birinci, ikinci ve onuncu olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)