BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’in zorunlu karşılık oranını değiştirmesi beklenmiyor----

Çin’in zorunlu karşılık oranını değiştirmesi beklenmiyor

Çin’in zorunlu karşılık oranını değiştirmesi beklenmiyor
18 Ekim 2021 - 07:57 www.finansgundem.com

Uluslararası yatırım bankası Goldman: Çin, bu yıl zorunlu karşılık oranlarını düşürmeyecek

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistler, merkez bankasının genel likidite koşullarını nispeten istikrarlı tutma sözü vermesinin ardından, Çin'in bu yıl bankaların rezervlerinde tutması gereken nakit miktarını azaltmasını artık beklemediklerini söylüyorlar.

Goldman ekonomistlerine göre zorunlu karşılık oranında (ZK) bir indirim olasılığı azaldı ve Çin Merkez Bankası, likidite arzını ve talebini nispeten istikrarlı tutmak yerine açık piyasa işlemlerine, orta vadeli borç verme olanağına ve hedeflenen araçlara yanıt verebilir.

Goldman araştırmacıları, "Yılın geri kalanında büyük miktarda vadesi gemen orta vadeli borç verme olanağı (MLF) göz önüne alındığında, ZK kesintisi MLF'nin yerini alacak bir araç olarak hizmet edebilir ve bu nedenle genel likidite üzerinde çok az net etkisi olabilir" dediler. Merkez bankası, likiditeyi makul ölçüde bol tutmak için her türlü politika aracını kullanacağına söz verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)