BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’in ŞİÖ üyeleriyle ticareti %26 arttı----

Çin’in ŞİÖ üyeleriyle ticareti %26 arttı

Çin’in ŞİÖ üyeleriyle ticareti %26 arttı
16 Eylül 2022 - 15:14 www.finansgundem.com

Çin’in ŞİÖ üye diğer ülkelerle yaptığı ticaret yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak, 1 trilyon 730 milyar yuana çıktı.

Çin Gümrük Genel İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, ocak-ağustos döneminde, Çin’in diğer Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyeleriyle yaptığı ithalat ve ihracat yıllık bazda yüzde 26 artışla 1 trilyon 730 milyar yuana ulaşarak, ülkenin toplam dış ticaretinin yüzde 6,3’ünü oluşturdu. Artışın, aynı dönemde Çin’in toplam dış ticaretindeki artış oranından 15,9 puan daha yüksek olması dikkat çekti.

Çin’in ağustos ayında söz konusu ülkelerle gerçekleştirdiği ticaret ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,9 artışla 256 milyar 790 milyon yuana ulaşarak, aylık bazda rekor kırdı.

Veriler ayrıca, Çin’in diğer ŞİÖ üyelerinden enerji ve tarım ürünleri ithalatının arttığını, bu ülkelere makine ve elektronik ürünler ile emek yoğun ürünler ihracatının hızla yükseldiğini ortaya çıkardı.

Yılın ilk sekiz ayında Çin’in diğer ŞİÖ üyelerinden ithal ettiği ham petrol, kömür ve doğal gaz hacmi yıllık bazda yüzde 70,4, tarım ürünleri ithalatı ise yüzde 11 yükseldi.

Aynı dönemde Çin’in diğer ŞİÖ üyelerine ihraç ettiği makine ve elektronik ürün hacmi yüzde 19,7, emek yoğun ürünlerin hacmi ise yüzde 24,5 yükseldi.

Çin toparlanma işaretleri veriyor

 

Çin'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

Çin MB'den bankalara 200 milyar yuan kredi

 

Şangay İşbirliği Örgütü zirvesi öncesinde kartlar Çin’in elinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)