BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Çin'in Rusya'dan ithalatında rekor----

Çin'in Rusya'dan ithalatında rekor

 Çin'in Rusya'dan ithalatında rekor
08 Ağustos 2022 - 11:48 www.finansgundem.com

Çin’in Rusya’dan yaptığı ithalat, yüzde 49’luk artışla rekor kırdı

Uzmanların yavaşlama beklentisine karşın Çin’in ihracatı beklentilerin üzerinde büyüyor. Ülkenin temmuz ayındaki ihracatı yüzde 17,9 oranında bir tırmanışına tanık oldu, ithalattaki artış ise yüzde 2,3 olarak gerçekleşti.

Bu arada Çin’in Rusya ile ticareti yüzde 37,1 yükselerek olağanüstü bir gelişme gösterdi. Çin’in, Ukrayna ile içinde bulunduğu savaş ortamından dolayı uluslararası ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya olan Rusya’dan yaptığı ithalat yüzde 49,3 oranında sıçradı, ihracatı ise yüzde 22,2 oranında arttı.

Öte yandan Çin’in Avrupa Birliği ile dış ticaretinde de ithalat gerilerken ihracat artıyor. Çin, Avrupa Birliği’ne yüzde 23,2 oranında artan ihracat yaparken, bu bölgeden ithalatı yüzde 7,4 oranında geriledi.

Pinpoint Asset Management (Portföy yönetimi) Başekonomisti Zhang Zhiwei, Bloomberg Haber Ajansı’na verdiği demeçte Çin’in ihracat artışının şaşırtıcı bir pozitif gelişme gösterdiğini belirtti. Uzmanlara göre Çin’in güçlü ihracat yükselişi, iç talebin zayıf kaldığı zorlu bir yılda ülke ekonomisine çok ciddi katkı yapıyor. Ayrıca yüksek ihracat artışı hem Çin parasını güçlendiriyor hem de sermaye çıkışını önlüyor.

Çin'den Pakistan'a 2 milyar dolar kredi

 

Çin’in hizmet ticareti 426 milyar dolara ulaştı

 

Arap Birliğinden Çin'e destek açıklamaları

 

Dünya ekonomisi için büyük tehlike

 

Çin'de sanayi şirketlerine enerji önlemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)