BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in pek çok şehrinde korona virüs tedbirleri artırıldı----

Çin'in pek çok şehrinde korona virüs tedbirleri artırıldı

Çin'in pek çok şehrinde korona virüs tedbirleri artırıldı
28 Ekim 2022 - 14:14 www.finansgundem.com

Çin'de sonbahar mevsimiyle beraber, artan korona vakaları yüzünden çok sayıda şehirde salgın tedbirleri sıkılaştırıldı.


Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ana karada son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 262, göstermeyen 1244 vaka olduğunu bildirdi. Vaka sayısı son 4 günde 1000'i geçti.

Japon yatırım bankası Nomura'nın verilerine göre 24 Ekim itibarıyla 28 şehirde kısmi kapanma tedbirleri uygulanıyor. Tedbirler yaklaşık 207,7 milyon kişiyi etkiliyor.

'Evden çıkmayın' uyarısı

Ülkenin üçüncü büyük şehri olan güneydeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'da dördüncü haftasında salgın dalgası sebebiyle "yüksek riskli" ilan edilen metropol bölgelerin sayısı artarken vatandaşlara evlerinden çıkmama uyarısı yapıldı.

İlk vakaların ortaya çıktığı Hubey eyaletinin merkezi Vuhan'da bulunan ve yaklaşık 800 bin kişinin yaşadığı Hanyang ilçesinde pazar gününe dek kapanmaya gidildi.

Gıda temininde problem yaşanıyor

Ülkenin kuzeyindeki Çinghay eyaletinin merkezi Şining şehrinde de 1 Ekim'i izleyen Ulusal Gün Haftası Tatili'nde ortaya çıkan vakalar sebebiyle ilan edilen karantina sürüyor. 2,5 milyonluk şehirde gıda teminindeki sıkıntı yüzünden temel ürünlerin fiyatlarının arttığı açıklandı.

Tibet Özerk Bölgesi'nde de uzayan karantina ve kapanma tedbirleri nedeniyle Han Çinlisi göçmen işçilerin büyük çaplı protestoları sosyal medyaya yansıdı.

300 bin işçi salgın koruma tedbirleri altında çalışıyor

Hınan eyaletinin merkezi Cıngcou'da vakalar nedeniyle kısmi karantina tedbirleri uygulanıyor. Apple'ın akıllı telefonu iPhone'ların üretildiği en büyük tesislerden olan, Tayvanlı Foxconn şirketinin kentte fabrikasında kapalı devre üretime geçildiği, yaklaşık 300 bin işçinin salgın koruma tedbirleri altında çalıştığı ifade edilmişti.

Kuzeydeki Datong ve Şansi eyaletlerinin merkezi Şian şehirlerinde de yerel salgınları önlemek için ilave tedbirler alındığı söyleniyor.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu iptal edildi

Pekin'de merkez ilçelerde görülen vakalar yüzünden tedbirler sıkılaştırıldı. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nin bu akşam planladığı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, Çin makamları tarafından salgın tedbirleri dolayısıyla ileri tarihe ertelendi.

ABD'li Universal Studios şirketinin Pekin'deki tema parkı, salgın önleme ve kontrol tedbirleri nedeniyle kapıları kapattı.

Sıfır vaka stratejisi

Vaka sayılarının görece az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen karantina tedbirlerine başvurulması, Çin'in "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerindeki ısrar edeceğine işaret ediyor.

Vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.

Çin'de 'solunabilir' korona virüs aşısı uygulanıyor

 

Kovid'i hafif atlatanlar dikkat: Ölüm riski 17 kat fazla!

 

Kovid-19 belirtilerinin aylarca görülme sebebi: Psikolojik

 

Araştırma: Kovid bilinç bulanıklığı ve bunamayla ilgili

 

Bilim insanlarından korkutan ‘Kovid-19’ açıklaması!

 

Korkutan Kovid-19 araştırması: Beyne etkisi yıllar sonra çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)