BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in patent tescil sayısında artış----

Çin'in patent tescil sayısında artış

Çin'in patent tescil sayısında artış
13 Ocak 2022 - 11:58 www.finansgundem.com

Çin’de 2021 yılında 3,6 milyon patent tescil edildi.

Çin’in Fikri Mülkiyet Düzenleyici Kurumu, ülkede geçen yıl boyunca patent sayısının sürekli olarak artmasına tanık olunduğunu açıkladı. 2021 yılında ülkede, 2,7 milyonu anakarada olmak üzere, yaklaşık 3,6 milyon geçerli patent tescili gerçekleşti. Yüksek değerli buluş patenti ortalama mülkiyeti, 10 bin kişi başına 7,5 patent oldu. Bu sayı, Ulusal Fikri Mülkiyet Dairesi tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklanan verilere göre, geçen yıla kıyasla 1,2 oranında artış gösterdi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "2021 yılında daha çok sayıda girişim patent başvurusunda bulundu. Fikri Mülkiyet Düzenleyici Kurumu sözcüsü Hu Wenhui, söz konusu girişimlerin 2021’de 52 bin fazla olup toplamda 298 bin girişimin patent elde ettiğini belirtti. Hu, Çinli firmaların geçen yıla göre yüzde 22,6 oranında bir artışla 1,9 milyondan fazla geçerli buluş patenti elde ettiğini de sözlerine ekledi. Bunlar arasında yüksek teknoloji girişimlerinin 1,2 milyon geçerli buluş patenti tescil ettirdiği ve bu sayının, yerli girişimlerin elde ettikleri toplam tescilli patent sayısının yüzde 63,6 kadarını oluşturduğu duyuruldu.

Metaverse arsalarına en büyük talep Türklerden

 

Dijital sterlin finansal istikrara zarar verebilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)