BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇin’in Mars gezisi 2020 yılında başlayacak----

Çin’in Mars gezisi 2020 yılında başlayacak

Çin’in Mars gezisi 2020 yılında başlayacak
08 Ekim 2019 - 13:56 www.finansgundem.com

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi’nin uzay bilimi ve derin uzay araştırmaları uzmanı Ye Peijian, Çin’in Mars’ta ilk bilimsel keşifleri 2020 yılında gerçekleştireceğini açıkladı

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi’nin uzay bilimi ve derin uzay araştırmaları uzmanı Ye Peijian, Çin’in Mars keşif aracının üretime başladığını ve önümüzdeki yıl fırlatılacağını söyledi.

Ye Peijian, Mars keşif misyonunda Mars çevresinde tur, gezegene iniş ve keşif aracının taşıdığı Mars arabasının devriye gezisi gibi üç bilimsel hedefin gerçekleştireceğini kaydetti.

Başarılı olunması halinde Çin, dünyada Mars çalışmalarında üç hedefi de gerçekleştiren ilk ülke olacak. Öte yandan, Çin Ulusal Uzay İdaresi’ne bağlı Ay Keşfi ve Uzay Mühendisliği Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Chang’e-4 keşif aracı ve Yutu-2 (Yeşim Tavşan-2) 10. Ay Günü’ndeki bilimsel keşif çalışmalarını tamamladı. Yutu-2 Ay aracı ayın karanlık yüzeyinde 289,769 metre ilerledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)