BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’in e-ticaret cirosu 2025 yılında 3 trilyon doları aşacak----

Çin’in e-ticaret cirosu 2025 yılında 3 trilyon doları aşacak

Çin’in e-ticaret cirosu 2025 yılında 3 trilyon doları aşacak
16 Eylül 2021 - 13:02 www.finansgundem.com

Cirosal bazda değerlendirildiğinde, dünyanın en büyük e-ticaret piyasası olan Çin, gelecekte de bu liderliğini sürdürecek.

Piyasa gözlemcisi GlobalData adlı kuruluş, Çin’de bu yıl 2,1 trilyon dolar tutacak olan e-ticaret cirosunun 2025 yılında 3,1 trilyon dolara çıkması gerektiğini öngörüyor. GlobalData uzmanları, bu yıl için yüzdeM17'yi aşan bir büyüme oranından hareket edip bunun 2025 yılına değin yavaşlayacağını varsayıyorlar.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre istatistik portalı Statista'nın raporunda Çin’deki e-ticaret penetrasyon oranının yüzde 68 olduğu belirtiliyor. Bu, neredeyse her 10 Çinli’den yedisinin e-ticaret işlemi yaptığını göstermekte. Bu oran, 2025 yılına değin yüzde 83,5 oranına çıkabilecek ki, söz konusu aşamada, bir doyum noktasına varma etkisi göze çarpacak.

GlobalData analizlerine göre, e-ticaret cirosunda saptanan şu ana kadarki çok yüksek çıkış, önemli ölçüde korona salgınından kaynaklanıyor. Çin’de bu dönemde çok sıkı uygulanan kapanma önlemleri insanları e-ticarete yönlendirdi. Bu çerçevede özellikle de yeme-içme malzemelerinin çevrimiçi ısmarlanma eğilimi bu artışta ciddi bir rol oynadı.

Anadolu şehirlerinde e-ticarete ilgi artıyor

 

Yeni bir e-ticaret devi doğuyor

 

Türkiye'de e-ticaret harcamaları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)