BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in büyümesi % 7.5'e ivmelendi----

Çin'in büyümesi % 7.5'e ivmelendi

Çin'in büyümesi % 7.5'e ivmelendi
16 Temmuz 2014 - 08:05 www.finansgundem.com

Çin'in büyüme rakamı son üç çeyrekte ilk kez ivme kazandı

Çin'in ekonomik büyümesi son 3 çeyrekte ilk kez ivmelendi. Büyüme rakamındaki bu artış, hükümetin harcamaları hızlandırmasını nkonut piyasasındaki düşüşü durdurmak için kredilere daha fazla para akıtmasının ardından geldi.

Pekin merkezli istatistik bürosunun bugün açıkladığı bildirime göre GSYH Nisan - Haziran döneminde 1 yıl önceki aynı döneme göre yüzde 7.5 yükseldi. Bloomberg News anketinin medyan tahmini ise büyümenin yüzde 7.4 olacağı yönündeydi. Haizran ayı sanayi üretimi ve ilk yarı sabit sermaye yatırımları da projeksiyonları aştı.

Başbakan Li Keqiang’ın hükümeti yıllık yüzde 7.5'luk büyüme hedefinin tutturabilmek için demiryolu harcamalarını artırdı, bazı bankalar için zorunlu karışıkları azalttı ve vergileri indirdi. Tüm bu adımlar emlak inşaatlarında düşüş ve zayıf konut - fiyat kazançları tehdidi ile karşı karşıyayken atıldı. Tüm bu desteğe rağmen analistler Çin'in 1990 yılından bu yana en yavaş büyümeyi göstereceği yönünde tahminde bulunuyor.

JPMorgan Chase & Co. baş Çin ekonomisti Zhu Haibin konu ile ilgili "Veri oldukça olumlu. Hükümet şu an desteklediği kilit sektörleri desteklemeye devam edecektir fakat yeterince secaretlendirmediği sektörlerde büyüme olmayacaktır." yorumunda bulundu.

Sanayi üretimi Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 9.2'ye yükselirken analistlerin medyan tahmini olan yüzde 9'u da aştı. Sanayi üretimi  Mayıs ayında ise yüzde 8.8 olmuştu. Perakende satışlar ise bir yıl öncesine göre yüzde 12.4 arttı. Tahminler ise yüzde 12.5 aratacağı yönündeydi.

Tarım dışı hane halkı hariç sabit sermaye yatırımları ilk 6 aylık süreçte bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 17.3 arttı. Anaistlerin medyan tahmini ise yüzde 17.2'ydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)