BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in ABD'deki yatırımları son 11 yılın en düşük seviyesinde----

Çin'in ABD'deki yatırımları son 11 yılın en düşük seviyesinde

Çin'in ABD'deki yatırımları son 11 yılın en düşük seviyesinde
12 Mayıs 2020 - 04:03 www.finansgundem.com

Çin'in ABD'deki doğrudan yatırımları, iki ülke arasındaki ticaret geriliminin etkisiyle geçen yıl 2009'dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi ve 5 milyar dolar olarak hesaplandı

New York merkezli araştırma şirketi Rhodium Group, "İki Yönlü Yol - ABD-Çin Yatırım Trendleri" raporunun 2020 sayısını yayımladı.

Rapora göre, Çin'in ABD'ye yaptığı doğrudan yatırımlar, 2019'da bir önceki seneye göre yüzde 7,4 azalarak 5 milyar dolara düştü ve 2009'dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi.

ABD'deki Çin yatırımları 2016'da zirve yapmıştı

Söz konusu yatırım tutarının düşmesinde iki ülke arasındaki ticaret gerilimleri ve Çin hükümeti tarafından uygulanan kısıtlamalar etkili oldu. Çin'in ABD'ye yaptığı doğrudan yatırım, 2018'de 5,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Ülke'nin ABD'deki yatırımları 2016'da ise 45 milyar dolar seviyesine ulaşarak zirve yapmıştı.

ABD'nin Çin'e yaptığı doğrudan yatırımlar ise bu dönemde artış gösterdi. Ülkenin Çin'deki yatırımları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7,7 artarak 14 milyar dolara ulaştı. ABD'li şirketlerin Çin'e yaptığı yatırımlar, 2018'de ise 13 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

Yatırımlarda Kovid-19 etkisi

ABD ile Çin arasında ocakta imzalanan birinci faz ticaret anlaşmasının ikili sermaye akışına yönelik bu yıl için olumlu bir görünüm oluşturmasına rağmen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kısa vadeli görünümün değişmesine neden oldu.

Kovid-19 salgınının ekonomileri olumsuz etkilediğine işaret edilen raporda, Çin'in ABD'ye yaptığı doğrudan yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde neredeyse durma noktasına geldiği ve sadece 200 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Raporda, Çin'in ABD'deki yatırımlarının bu yılın ikinci yarısında toparlanma ihtimali olduğu ancak tüm yıla ait verilerin virüsün etkisini göstereceği ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)