BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den Suriye açıklaması! Gerilimi Düşürün----

Çin'den Suriye açıklaması! Gerilimi Düşürün

Çin'den Suriye açıklaması! Gerilimi Düşürün
12 Nisan 2018 - 14:59 www.finansgundem.com

Çin, Suriye’de gerilimin artma ihtimalinden endişe duyduğunu bildirerek taraflara gerilimi düşürme çağrısı yaptı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, günlük basın brifinginde, Suriye'deki mevcut gerilimle ilgili soru üzerine, sorunların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini yineleyerek anlaşmazlıkların uluslararası ilişkilerde güç kullanımı veya güç kullanım tehdidiyle çözülmesine karşı olduklarını vurguladı.

"Çin tarafı, Suriye’de mevcut gerilimin artma ihtimalinden endişe duyuyor” diyen Sözcü Gıng, Pekin yönetiminin, ABD ve Rusya dahil Birlemiş Milletler üyeleri ve bölge ülkeleriyle yakın iletişimi sürdürdüğünü kaydetti.

GERİLİMİ DÜŞÜRÜN ÇAĞRISI

Gıng, "İlgili tarafları soğukkanlı davranmaya ve gerilimi bir an önce düşürmeye çağırıyoruz.” ifadesini kullandı. Suriye'de Esed rejiminin 7 Nisan'da Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.

ABD bunun üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine BM içinde katliamın soruşturulması ve sorumlularının belirlenmesi için mekanizma kurulmasını öneren tasarı sunmuş ancak Rusya tasarıyı veto etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)