BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’den sprey aşı!----

Çin’den sprey aşı!

Çin’den sprey aşı!
17 Mart 2021 - 12:20 www.finansgundem.com

Çin burun spreyi şeklindeki Kovid-19 aşısı klinik denemelere başladı

Haihua Biological şirketi tarafından bağımsız olarak geliştirilen ilk yerli burun spreyi yeni korona virüs aşısı klinik deneme aşamasına girdi. Burun sprey aşısı, gen rekombinasyon teknolojisine dayalı olarak geliştirildi. Yeni aşı, hızlı antikor üretimi (koruyucu antikorlar 7 günde üretilebilir), uygun kullanım ve tamamlanmış hayvan deneylerinde aşılamanın hızlı popüler hale getirilmesi özelliklerine sahiptir.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  yeni korona virüs esas olarak solunum sistemi yoluyla bulaştığı için,  aşı burun boşluğuna uygulanıyor, bu da insan vücudunda kas içi enjeksiyona göre daha geniş bir bağışıklık tepkisine neden olabiliyor ve hızlı bir şekilde mukozal bağışıklık, hücresel bağışıklık ve humoral bağışıklığı gerçekleştirebiliyor.

Haihua Biological baş bilim insanı Li Mingyi, burun spreyi Kovid-19 aşısının 3-5 günde tüm vücudu kaplayabileceğini söyledi. Sadece rahat ve hızlı kullanım değil, aşı üretim süreci de basittir,  teknoloji olgun ve malzeme kaynakları geniştir, bu nedenle üretim maliyeti nispeten düşüktür.

Burun spreyi aşısı ile enjeksiyon aşısı arasındaki fark nedir?

Xiamen Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi ve Pekin Wantai Biyoteknolojisi tarafından ortaklaşa geliştirilen nazal sprey grip virüsü taşıyıcı Kovid-19 aşısı, geçen yıl Eylül ayında klinik denemelere başladı.

Nazal sprey influenza virüsü vektörü yeni korona virüs aşısı, canlı bir virüs vektör aşısı yapmak için influenza virüsü vektörüne yeni korona virüs gen parçalarını yerleştirmek ve böylece insan vücudunu yeni korona virüse karşı bir bağışıklık tepkisi üretmesi için uyarmaktır. Teknik yoldan ayrılan bu tip aşı, zayıflatılmış bir grip virüsü vektör aşısıdır. Ayrıca aşılama yöntemleri açısından bakıldığında en büyük fark, geleneksel kas içi enjeksiyondan farklı olarak nazal sprey aşısının burun boşluğundan aşılanmasıdır.

İndirim korona virüsü unutturdu

'Bilinçsiz antibiyotik kullanımı korona virüsü ağırlaştırabilir'

Spor salonunda korona kabusu! 45 kişiye bulaştırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)