BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’den kritik bir 'Yuan-TL' hamlesi daha----

Çin’den kritik bir 'Yuan-TL' hamlesi daha

Çin’den kritik bir 'Yuan-TL' hamlesi daha
10 Aralık 2016 - 09:39 www.finansgundem.com

Yuan ve TL dahil 7 para birimi arasındaki direkt işlemlerin bu ay başlayabileceği söylendi...

Çin Merkez Bankası (PBOC) ülkenin para birimi yuan ve aralarında Türk Lirası'nın da bulunduğu 7 para birimi arasında direkt işlemlerin yurtiçinde bankalar arası döviz piyasalarında gerçekleşmesine izin vermeye hazırlanıyor.
Bloomberg News'te yer alan habere göre, PBOC'nin yuan ile direkt işlemlere izin vereceği belirtilen para birimleri arasında İsveç kronu, Norveç kronu, Türk Lirası, Meksika pesosu, Macaristan forinti, Polonya zlotisi ve Danimarka kronu yer alıyor.
Haber  kaynakları yuan ve 7 para birimi arasındaki direkt işlemlerin bu ay başlayabileceğini söyledi. PBOC konuyla ilgili soruları şimdilik yanıtsız bıraktı. Çin Yuanı ile Güney Kore Wonu ve Güney Afrika randı arasında direkt işlemlere bu yıl başlamıştı. Söz konusu karar PBOC ile Türkiye Merkez Bankası arasında gerçekleşen ilk para takasının ardından geldi. Merkez Bankası kaynaklarına göre taraflar arasında ilk para takası 30 Kasım’da gerçekleştirildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)