BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÇin'den kripto para kararı: Yasa dışı ilan etti!----

Çin'den kripto para kararı: Yasa dışı ilan etti!

Çin'den kripto para kararı: Yasa dışı ilan etti!
24 Eylül 2021 - 13:23 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili kararını açıkladı. Kripto paralarla yapılan tüm işlemleri yasa dışı ilan etti.

Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasak olduğunu ve ülke dışından sunulan hizmetlerin de üzerine gidileceğini duyurdu. Haberin ardından Bitcoin yaklaşık yüzde 5 düşüşle 42 bin dolara kadar geriledi.

Bloomberg'in haberine göre; Çin Merkez Bankası web sitesinden yaptığı açıklamada kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını, kripto paralarla ilgili yasa dışı finansal aktivitelerin cezalandırılacağını duyurdu.

Haberin ardından kripto paralarda sert değer kaybı görüldü. Bitcoin’in değeri 45 bin dolardan 42 bin dolara düştü.

Düşüş Ether’de yüzde 8’i, Ripple’da yüzde 7’yi aştı.

ÜLKE DIŞINDAN SUNULAN HİZMETLERE DE YASAK

“Bitcoin ve tether dahil kripto paraların hiçbiri fiat (itibari) para değil ve piyasada dolaşamaz” diyen banka kripto paralarla ilişkili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu, buna sınır ötesinden yerleşiklere sunulan hizmetlerin de dahil olduğunu vurguladı.

Bu açıklama üzerine Bitcoin’deki düşüş yüzde 5 yaklaşırken, düşüş tüm kripto paralar geneline yayıldı.

Banka, finansal kurumların, ödeme şirketlerinin ve internet platformlarının kripto para işlemi yapmasını da engelleyeceklerini, kripto kaynaklı riskleri izleme faaliyetini güçlendireceklerini açıkladı.

Öte yandan, Çin’in ekonomik planlama ajansı, kripto madenciliğin ülkede kökünü kazımanın karbon hedeflerini yakalamak açısından önemli olduğunu söyledi.

SEC Başkanı: Yatırımcılar kripto paralara karşı korunmalı

 

Çin’den yeni kripto hamlesi!

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Longcu24 Eylül 2021 13:47

    Bildirimlerinizi kapatıyorum Bize faydalı olacak bir haber yapacaksan,-Çin Merkez Bankası'ndan açıklama bekleniyor, diye yap.-Beklentiler Kripto Karşıtı Olacağı Yönünde, diye yap.-Açıklama yaptı, Kriptonun Kökünü Kazıyacağız, dedi diye yap.Giren girdikten sonra. Coinler çakıldı ama bilin bakalım niye çakıldı, aha bu yüzden. Diye yaptığın haberin kime ne faydası var.