BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den Hindistan'a tepki----

Çin'den Hindistan'a tepki

Çin'den Hindistan'a tepki
18 Şubat 2022 - 16:06 www.finansgundem.com

Çin, Hindistan'ın, aralarında Tencent, Alibaba ve NetEase'in olduğu Çinli teknoloji şirketlerine ait 54 mobil uygulamayı yasaklamasına tepki gösterdi.

Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Fıng, düzenlediği basın toplantısında, Hint otoritelerin, Çinli şirketlere ve onlarla bağlantılı ürünlere karşı ciddi baskıcı tedbirler aldığını belirterek, "Bu, Çin şirketlerinin meşru haklarına ve çıkarlarına ciddi zarar veriyor." dedi.

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, Çinli şirketlere ait 54 uygulamanın yasaklanmasına yönelik karar almıştı. Kararda, söz konusu uygulamaların 2020'de yasaklananların yeniden markalaşmış versiyonları olduğu belirtilmişti.

59 mobil uygulamayı yasaklamıştı

Hindistan'da, 29 Haziran 2020'de de aralarında TikTok, CamScanner, Share it, WeChat, UC tarayıcı, Xender ve Clean-master gibi Çin'le bağlantılı 59 mobil uygulama yasaklanmıştı. 2 Ekim 2020'de de aralarında popüler PUBG Mobile oyununun da bulunduğu Çin bağlantılı 118 mobil uygulamaya yasak getirilmişti.

Bakanlık, bazı Çin menşeli uygulamaların ülkenin egemenliği, bütünlüğü, savunması, güvenliği ve kamu düzenine karşı zararlı faaliyetlerde bulunduğunu ileri sürmüştü.

Hindistan'da Çin yasağı

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)