BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den 13.8 milyar dolarlık ikinci el araç satışı----

Çin'den 13.8 milyar dolarlık ikinci el araç satışı

Çin'den 13.8 milyar dolarlık ikinci el araç satışı
19 Eylül 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

Çin'de Ağustos ayında 13.8 milyar dolarlık ikinci el otomobil satışı gerçekleşti.

Çin’in ikinci el otomobil sektörü, sıcak ve yağışlı havanın kesintiye uğramasına ve bazı bölgelerdeki KOVİD-19 canlanmalarına rağmen temmuz ayından itibaren aylık satış artışını kaydederek ağustos ayında yükseliş trendini sürdürdü.

Çin Otomobil Satıcıları Birliği’ne göre, geçen ay Çin’de 1,46 milyondan fazla ikinci el araç satıldı. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 1,69 artışı gösteriyor. Veriler, temmuz ayında 95.5 milyar yuan olan satış işlem değerinin ağustosta 95,66 milyar yuan’a (yaklaşık 13,8 milyar dolar) ulaştığını gösterdi.

İkinci el otomobil pazarının sekiz aylık performansı ise bir önceki yıla göre yüzde 7.8 oranında düşerek 10,5 milyon rakamında kaldı. Birlik, ülkenin ikinci el araç satışlarının nisan-ağustos döneminde sürekli büyüme kaydettiğini belirterek, ülkenin ikinci el araçların bölgeler arası transferini kolaylaştırdığı için geçen ay birinci kademe şehirlerde ve komşu bölgelerde talepteki toparlanmanın altını çizdi. Birlik, eylül ayında piyasa hakkında iyimser ve salgının etkin kontrolü ve sektör için olumlu politikaların uygulanmasıyla satışların artmasını bekliyor.

Çin otomobil alımlarındaki kısıtlamayı gevşetiyor

 

Çin otomobil alımlarında vergi indirimini henüz değerlendirmiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)