BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’deki altın talebinde yüzde 5'lik artış----

Çin’deki altın talebinde yüzde 5'lik artış

Çin’deki altın talebinde yüzde 5'lik artış
02 Kasım 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi Çin Bölgesi CEO’su Wang Lixi , Çin piyasasının altına olan talebinin ise yüzde 5 yükselerek 163.4 tona ulaştığını belirtti.

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan çeyrek dönem raporunda dünya çapındaki altın talebinin üçüncü çeyrekte yüzde 28 artarak KOVID-19 salgını öncesi seviyeye geri döndüğü belirtildi.

Rapora göre bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 yükselerek bin 181 tona ulaştı. Bu alanda görülen artış, külçe altın ve çeyrek altına olan talebin artması ve bazı ülkelerin merkez bankalarının büyük miktardaki altın alımlarından kaynaklanıyor.

Dünya Altın Konseyi Çin Bölgesi CEO’su Wang Lixin, Hindistan’ın altın piyasasının talebinin yüzde 17 artarak 146.2 tonu bulduğunu hatırlattı. Wang, Çin piyasasının altına olan talebinin ise yüzde 5 yükselerek 163.4 tona ulaştığına işaret etti.

Üçüncü çeyrekte dünya ülkelerinin merkez bankaları, yaklaşık 400 ton altın satın aldı. Bu rakam, çeyrek dönemin rekorunu kırdı. Bu arada Türkiye ve Özbekistan’ın merkez bankaları, 31 ton ve 26 ton altın satın alarak dünya sıralamasında birinci ve ikinci sıralara yerleşti.

Altın Fed öncesi yükselişte

 

Türkiye'nin altın talebinde rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)