BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin’de yükselen kiralara çözüm!----

Çin’de yükselen kiralara çözüm!

Çin’de yükselen kiralara çözüm!
31 Ağustos 2021 - 12:35 www.finansgundem.com

Çin, ev ve arsa fiyatları ve kiralardaki artışları kontrol altına alabilmek için yeni bir düzenleme hazırlığında olduğunu duyurdu.

Çin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, salı günü yayımladığı bir bildiride şehirlerdeki ev kiralarının yüzde 5’ten fazla artmamasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Duyuruyla beraber Xi Jinping’in daha önce dikkat çektiği “ortak refah” hedefi yeniden akıllara gelirken düzenleyici kuruluşlar arsa ve ev fiyatlarını kontrol altına alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Yapılan açıklamada, kamu hizmetlerinin ve altyapının geliştirilmesinin planlandığı vurgulanırken şehirdeki kalkınma projelerinin ev fiyatlarında hızlı yükselişlere neden olmaması için çalışmalar yürütüleceği ifade edildi.

Çin’de büyük şehirlerde ev kiralarında yaşanan artış çoğunlukla dönüşüm projeleri için yerleşim yerlerinin yıkılmasından kaynaklanıyor.

Çin Çevre ve Şehircilik Bakanı Wang Menghui, şu anda Çin’deki nüfusun yüzde 64’ünün şehirlerde yaşadığını 2011 yılında ise bu rakamın yüzde 51,3 olduğunu söyledi.

Wang’ın Bakan Yardımcısı Ni Hong ise hükümetin arsa ve ev fiyatlarını istikrara kavuşturmaya çalıştığını ve gayrimenkul sektörünün sağlıklı gelişimini sağlamaya çabaladığını söyledi.

Dünyanın diğer yerlerinde de kira ve ev fiyatlarını kontrol altına almak için çeşitli önlemler uygulanıyor. Berlin ev kiralarını dondurmuştu fakat sonrasında karar mahkeme tarafından bozuldu. İsveç’te ise emlak piyasasındaki düzenlemeleri azaltma teklifi siyasi bir kriz yaratmıştı.

Yüz yüze eğitim kararı kiraları 2'ye katladı

Yükselen konut kiraları 'kapora dolandırıcılığını' artırdı

İstanbul'da kira artışının en yüksek olduğu mahalle belli oldu

Eskişehir’de kiralık ev fiyatları yüzde 40 arttı

Bodrum'da fiyatlar uçtu! Ev fiyatına kiralık villa

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)