BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de, yuan cinsi varlıklara ilgi artıyor----

Çin'de, yuan cinsi varlıklara ilgi artıyor

Çin'de, yuan cinsi varlıklara ilgi artıyor
26 Eylül 2022 - 07:54 www.finansgundem.com

Çin'e farklı ülkelerden yuan cinsi yatırımlar artış gösterdi.

Çin Halk Bankası (PBOC) tarafından yayımlanan bir raporda, Çin’in finans piyasasının dışa açılmasıyla birlikte yuan cinsi varlıkların farklı ülkelerden yatırımcılar nezdindeki cazibesinin de giderek arttığı belirtildi.

Çin’in Merkez Bankası konumundaki PBOC’nin verileri, 2021 yılı sonu itibarıyla yabancı kişi ve kuruluşların sahip olduğu yuan cinsinden hisse senedi, tahvil, kredi ve mevduat gibi finansal varlıkların toplam tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 10 trilyon 830 milyar yuana ulaştı.

Veriler, RMB ile yapılan sınır ötesi işlemlerin tutarının, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,7 artışla 20 trilyon 320 milyar yuana çıktığını gösterdi.

Yılın ilk yarısında, sınır ötesi mal ticaretinde RMB’nin kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 1,9 puan yükselerek yüzde 16,6’ya, sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde kullanılan RMB tutarı ise yıllık bazda yüzde 20,7 artışla 431 milyar 700 milyon yuana ulaştı.

PBOC’nin raporunda, kesin olmayan verilere göre, şu ana kadar 80’in üzerinde merkez bankası veya finans kuruluşunun RMB’yi döviz rezervine dâhil ettiği bilgisi de verildi.

Uluslararası Para Fonu tarafından açıklanan verilere göre, yılın ilk çeyreğinde RMB’nin küresel döviz rezervlerindeki payı yüzde 2,88’e yükseldi.

Çin MB'den bankalara 200 milyar yuan kredi

 

Rusya ve Çin doğalgaz ödemelerini yuan ve rubleyle yapacak

 

Rus Sberbank Çin yuanı cinsi kredi vermeye başladı

 

Çin’de 7 aylık e-ticaret hacmi 7.3 trilyon yuana ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)