BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de yeni trend Trump heykeli----

Çin'de yeni trend Trump heykeli

Çin'de yeni trend Trump heykeli
10 Mart 2021 - 21:14 www.finansgundem.com

Trump'ın seçim sloganı "Make America Great Again" (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) Çin'de popüler hale geldi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın heykeli, Çin'deki online alışveriş sitesi ‘Taobao’ da popüler hale geldi.

American web sitesi Insiders, Trump kampanyasının ünlü sloganı olan "Make America Great Again" (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) sloganına atıfta bulunarak, heykelin "Şirketinizi yeniden harika yapın" sloganı taşıdığını belirtti.

ABD web sitesi heykelin seramikten yapıldığını ve 1,5 metre yükseklikte olduğunu belirtti. Trump heykeli, Çin tapınaklarında bulunan Buda heykellerine çok benzer bir yapıda oyuldu. Heykel, Trump’ın ellerini kucağına koyarak iki boyuttadır. Biri 1.80 boyunda, fiyatı 153 dolar, diğeri 4.5 metre ve 613 dolardır.

Heykel, Çin'in Fujian eyaletine bağlı Xiamen şehrinde bulunan bir mobilya üreticisi tarafından "Budizmi herkesten daha iyi bilen Trump'ın" bir tasviri olarak nitelendirilerek satışa sunuldu.

Heykelin satıcısı Çin merkezli Global Times’a yaptığı açıklamada, "Trump, her şeyi herkesten daha iyi bildiğini iddia etti" diyerek, çoğu kişinin heykeli eğlenmek için aldığını ve sadece 100 heykel yaptığını ancak onlarca talep aldığını belirtti.

Çin gazetesi, Şanghay'daki heykelin, kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir alıcısının "Trump bir altın çağın ve aşırı bencilliğin temsilcisi olarak kabul edilebilir, ancak heykelin bana şunu hatırlatmasını istiyorum: ‘Trump gibi olma’” dediğini aktardı.

Küçük bir inşaat şirketinin sahibi olan bir başka alıcı Lee Jokanig ise, “Bence ofiste heykelin olması eğlenceli. Trump'ı sevdiğimi söyleyemem, ama sakin görünüyor, değil mi?” dedi. Jokanig, Trump heykelini nereye koyacağı sorulduğunda, ofisinin ikinci katında ona ait bir yer olduğunu belirterek, "Kim bilir? Belki bu benim şirketimi yeniden harika yapacaktır" dedi.

Sosyete dolandırıcısına Netflix piyangosu

Merkel uyardı: Önümüzde 3-4 aylık zorlu bir dönem var

Diyanet İşleri Başkanı, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)