BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’de yabancı sermaye yüzde 11.8 arttı----

Çin’de yabancı sermaye yüzde 11.8 arttı

Çin’de yabancı sermaye yüzde 11.8 arttı
15 Mayıs 2020 - 13:29 www.finansgundem.com

Çin Ticaret Bakanlığı, fiilen değerlendirilen yabancı yatırımların nisan ayında yüzde 11,8 oranında artarak 70 milyar 360 yuanı bulduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, bugün düzenlenen basın toplantısında, ülke genelinde değerlendirilen yabancı yatırımların ocak-nisan aylarında yeni korona virüsten (Kovid-19) kaynaklı salgının etkisiyle geçen yılın ayını dönemine göre yüzde 6,1 düşerek 286 milyar 550 milyon yuana gerilediğini söyledi.
 
Sözcü, Çin hükümetinin yabancı yatırımlarda istikrarın korunması için bu yıldan itibaren bir dizi tedbiri hayata geçirerek, bazı kritik yabancı yatırım projelerine imza attığını belirtti.
 
Hâlihazırda dünyanın salgının getirdiği sınamalarda baş etmekte olduğunu hatırlatan Gao, doğrudan dış yatırımlarda dünya çapında durgunluk görüldüğünü ifade etti. Dolayısıyla bu yıl yabancı yatırım çekme durumunun karmaşık olduğunu anlatan Çinli sözcü, dış ticaret faaliyetleri ve yabancı yatırımlarda istikrarın korunması hususunda da ciddi bir baskının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya ekonomisi 11 yıl sonra daraldı

Türk Eximbank 678 milyon dolar sendikasyon kredisi temin etti

Euro Bölgesi 1. çeyrekte yüzde 3,8 küçüldü

Çin, salgını kontrol altına aldı

Yeni ticaret savaşının ağır sonuçları olur

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)