BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de üretime başlayan şirket sayısı artıyor----

Çin’de üretime başlayan şirket sayısı artıyor

Çin’de üretime başlayan şirket sayısı artıyor
25 Şubat 2020 - 16:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün düzenlenen yeni koronavirüs salgını önleme ve kontrolü çalışmaları ile ekonomik ve sosyal kalkınmanın koordine edilmesi konulu konferansta konuştu.

Jinping, konferansta, Çin’in devasa potansiyelinin ve güçlü motivasyonun tamamen serbest bırakılmasının ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ve görevlerine ulaşmasını sağlayacağını vurguladı. Çin’in salgın önleme ve kontrolünde göz alıcı sonuçlar elde edildi. Giderek daha fazla şirket, işbaşı yaptı. Bu da ekonomik kalkınma potansiyeli ve motivasyonunun sürekli gelişimini destekledi.

Çinli resmi kaynaklar tarafından bugün yayınlana verilere göre, Çin’de belli boyutlara ulaşan sanayi işletmelerinin yeniden işbaşı oranı giderek artıyor. Bu oran Zhejiang eyaletinde yüzde 90’ı aştı.

Ülke genelinde tahıl işleme kapasitesinin yüzde 70’i hayata geçirildi. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin’in Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) dünya toplamının yaklaşık yüzde 16’sını oluşturuyor ve dünya ekonomik büyümesine katkısı yüzde 30’u aşıyor. Çin’in salgın önleme ve kontrol çalışmaları ile yeniden üretim yapma arasında eşgüdüm sağlaması, küresel ekonomik büyüme ve kamu çıkarları koruma konusundaki sorumluluğu yansıtıyor.

Şirketler harekete geçerse, ekonomi gelişir, küresel sanayi zincirinin işleyişi de istikrara kavuşur.

Büyük pazar boyutu ve iç talebi, Çin'in ekonomik kalkınması için güçlü bir destek verdi. Salgın sona erdiğinde, hızlı bir ekonomik büyüme destekleyen tüketim talebi tamamen serbest bırakılacaktır.

Çin’in 5G, yapay zeka, çevrimiçi alışveriş, çevrimiçi sınıflar ve akıllı üretim gibi köklü teknolojik avantajları da büyümeyi hızlandıracak. Buna ek olarak, salgınla mücadele sürecinde eksiklerin görüldüğü ve giderilmesi gerektiği savunulan kamu sağlığı tesisleri, acil duruma müdahale kapasitesi ve diğer alanlar, dev yatırım yapılabilecek ve gelişme gerçekleştirilebilecek alanlardır.

Uluslararası ekonomistler, salgının etkisinin kısa süreceğine ve Çin’in uzun vadeli pozitif ekonomisinin temelinin değişmeyeceğine inanıyor. Geriye baktığımızda Çin ekonomisi riskleri yenerek, iniş ve çıkışlarda büyüdü. Bu kez de farklı olmayacak. Çin, fırtınaları kırarak, bu yılın kalkınma hedeflerini ve görevlerini gerçekleştirme ve dünya ekonomik kalkınmasına katkı yapmaya devam etme gücüne sahiptir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)