BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivÇin’de Tesla krizi----

Çin’de Tesla krizi

Çin’de Tesla krizi
09 Ocak 2023 - 16:33 www.finansgundem.com

Çin'de Tesla sahipleri şirketin üç ayda ikinci kez fiyatları düşürme kararını protesto etti.

Çin’de yüzlerce Tesla sahibi hafta sonu otomobil üreticisinin galeri ve dağıtım merkezlerinde toplanarak, daha önce satın aldıkları elektrikli otomobiller için fazla ödeme yaptıklarını söyledi.

Tesla dünyanın en büyük elektrikli araç pazarındaki satışlarını artırmaya çalışırken, araç sahipleri başka bir fiyat indirim kampanyasını kaçırdıklarından dolayı şikâyetçi oldu.

Bloomberght'te yer alan habere göre, sosyal medyada yayımlanan videolarda, Chengdu'dan Shenzhen'e kadar Çin'in diğer şehirlerindeki Tesla galerilerinde ve dağıtım merkezlerinde toplanan öfkeli kalabalık dikkatleri çekti.

Müşterilerinin bir Tesla galerisinde "paramızı iade edin!" sloganları attığı görüldü.Tesla ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Şirket, Çin’de büyüyerek ilk yurt dışı üretim tesisini Şangay'da kurmuş ve yıllar içinde vergi indirimleri de dahil olmak üzere çeşitli avantajlardan yararlanmıştı. Ancak 2021'deki Şanghay Otomobil Fuarı da dâhil olmak üzere, Tesla daha önce Çinli müşterilerinin eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Hatta fuarda, arabalarda “fren sorunu” olduğunu iddia eden bir araç sahibi olayı protesto etmek için arabalardan birinin üzerine çıkmıştı.

Ne olmuştu?

Şirketin Çin web sitesine göre, yerel olarak üretilen Model Y SUV aracının başlangıç fiyatı 288.900 yuan'dan 259.900 yuan'a (37.875 dolar) düşürüldü. Bu, Çin için rekor düşük ve Tesla'nın ABD web sitesinde listelenen 65.900 dolar başlangıç fiyatından %43 daha ucuz. Model 3, ABD'dekinden yaklaşık %30 daha ucuz olan 265.900 yuan'dan 229.900 yuan'a çıkıyor.

Tesla açığa satışçılara 15,7 milyar dolar kazandırdı

 

Tesla Çin'de fiyatları düşürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)