BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de tahvillerde satış dalgası büyük emlak şirketlerine sıçradı----

Çin’de tahvillerde satış dalgası büyük emlak şirketlerine sıçradı

Çin’de tahvillerde satış dalgası büyük emlak şirketlerine sıçradı
08 Kasım 2021 - 10:01 www.finansgundem.com

China Evergrande Group’un içinde bulunduğu borç krizi, sektördeki olumsuzlukların ekonomi üzerinde de etkili olabileceğine ilişkin endişeler ile birlikte, en büyük gayrimenkul şirketlerine yayılıyor.


Yatırımcıların endişeleri, gayrimenkul sektöründe dolar cinsi tahvillere gelen satış dalgasının yüksek kaliteli şirketlerin tahvillerine yönelmesi ile birlikte, Çin’in daha güçlü emlak şirketlerine dönüyor.

Bloomberg'in haberine göre Çin’in satışlar bazında en büyük emlak şirketi Country Garden Holdings Co.’nun dolar cinsinden bir tahvili, geçen hafta rekor 10,3 sentlik bir düşüş göstermesinin ardından Pazartesi sabahı 2 sent kayıpla 77,4 sent seviyesine indi.

Ülkenin ikinci en büyük emlak şirketi China Vanke Co. da değer kaybetti. Şirketin bir biriminin dolar cinsinden bir tahvili geçen hafta 3,2 sent ile Mart 2020’den beri en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra 96,2 sente geriledi.

Evergrande'nin yayılması endişesi artıyor

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya yönelik önlemleri ve Asya’nın en büyük yatırım yapılabilir not altı tahvil ihraç eden şirketi China Evergrande Group’un içinde bulunduğu borç krizi, yatırımcıların son günlere kadar neredeyse tamamen düşük kredi notuna sahip şirketlere odaklanmasına neden oluyordu.

Ancak sektördeki olumsuzlukların ekonomi üzerinde de etkili olabileceğine ilişkin endişeler ile birlikte, baskı ülkenin en büyük gayrimenkul şirketlerine yayılıyor.

Lombard Odier’in Asya kredi müdürü Dhiraj Bajaj, geçen hafta yaptığı değerlendirmede, emlak sektöründe sistemik temerrüt serisi riski olduğunu söyledi.

Borçların ödenememesi şimdiye dek sadece finans piyasalarının geneli için fazla bir risk içermeyen küçük firmalar ile sınırlı kaldı. Ancak Çin’in emlak geliştirme şirketleri arasında üçüncü en büyük dolar cinsinden borçlanıcı şirket olan Kaisa Group Holdings Ltd.’nin üzerinde artan baskıya ilişkin korkular, Evergrande ile başlayan kredi daralmasının kontrol altına alınmasının daha zor hale gelmekte olduğu endişelerini tekrar tetikledi.

HSBC Evergrande krizini atlattı

 

Evergrande 10 büyük projede yeniden çalışmaya başladı

 

Çin gayrimenkul sektörünün gözü Evergrande’de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)