BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de son 25 yılın en zayıf büyümesi----

Çin'de son 25 yılın en zayıf büyümesi

Çin'de son 25 yılın en zayıf büyümesi
19 Ocak 2016 - 08:29 www.finansgundem.com

Çin'de GSYH dördüncü çeyrekte yüzde 6.8 ile 2009'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 6.8 olarak gerçekleşerek hem finansal krizin başlangıcından bu yana en düşük seviyeye geriledi hem de yatırımcıların yanlış politikalar izlediğine dair endişe duyduğu hükümetin üzerindeki baskıyı artırdı.

Çin'de yıl bütününde ise ekonomi yüzde 6.9 ile batı standartlarına göre yüksek bir rakam tuttursa da son 25 yılın en zayıf büyümesini gerçekleştirdi. Çin ekonomisi geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6.9 büyümüştü.

Hükümetin ekonomik büyümeyi hızlandırmasının önünde zayıf ihracat, fabrikalarda aşırı kapasite kullanımı, yavaşlayan yatırımlar, yumuşak bir konut piyasası ve yüksek borç seviyeleri gibi engeller bulunuyor.

Bugün açıklanan diğer veriler de dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin Aralık ayında hız kaybetmeye devam ettiğini gösterirken, hükümetin yıl boyunca piyasalara sağladığı desteğin işe yaramış olma umutlarını da boşa çıkardı.

Konut yatırımları yalnızca yüzde 1 yükselerek son yedi yılın en düşük oranını gerçekleştirirken, yeni inşaat oranı yüzde 14 düştü. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)