BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de krediler azalıyor----

Çin'de krediler azalıyor

Çin'de krediler azalıyor
05 Eylül 2013 - 06:18 www.finansgundem.com

Çin'in kredi büyümesindeki rekor düşüşü, büyüme hızını tehlikeye atıyor

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin'de liderlerin kredi büyümesini önleme adımlarını artırması, JP Morgan Chase&Co. 'dan Societe Generale SA'ya kadar birçok bankanın analistini, ekonominin bu çeyrekteki toparlanmanın ardından yavaşlamaya karşı kırılgan olduğu yönünde uyarılar yapmasına neden oldu.
Kredinin en geniş kapsamlı göstergesi toplam finansmanın Temmuz'da 4. ayında da azalma kaydederek, 11 yılın en uzun süreli düşüşüne işaret etmesinin ardından Çin'in yeni yuan kredilerinin Ağustos'ta değişiklik göstermesi beklenmiyor. Analistlerin medyan tahminleri, Aralık'tan bu yanaki en hızlı imalat üretimi kazanları ve 6 ayın en yavaş ürertici fiyatları düşüşüne işaret ediyor.
Rekor düzeydeki ilk yarı finansmanının ardından kredilerdeki düşüş, güvendeki toparlanma ve Çin Başbakan Li Keqiang'ın demiryolu harcamaları gibi destekleyici önlemlerinin güdümündeki ekonomik sıçramayı tehdit ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)