BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de Kovid Zero politikası ekonomiye darbe vurabilir----

Çin'de Kovid Zero politikası ekonomiye darbe vurabilir

Çin'de Kovid Zero politikası ekonomiye darbe vurabilir
25 Kasım 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Çin'de Kovid Zero politikası sebebiyle yeniden açılmanın gecikmesi ekonomik büyüme oranını 1 puan azaltabilir.

Oxford Economics Ltd.'ye göre, Kovid Zero politikası nedeniyle beklenenden daha uzun bir yeniden açılışı, Çin'in gayri safi yurt içi hasıla büyümesini gelecek yıl neredeyse bir puan azaltabilir.

Oxford Economics'in kıdemli ekonomisti Louise Loo hazırmladığı bir raporda, Çin'in ekonomik yeniden açılışını 2024'ün ilk yarısına ertelemesi durumunda, özel tüketimde beklenen toparlanmanın erteleneceğini yazdı. Bu, firmanın 2023 için öngörülen %4.2'lik büyüme tahminini neredeyse tam bir puan düşürebilir.

Loo raporda, "Yakın vadeli makro görünümümüze yönelik riskler açıkça aşağı doğru eğildi" dedi ve son haftalarda ülke genelinde tecrit önlemlerinin genişletilmesine yol açan artan Kovid vakalarının olumsuz ekonomik etkisine atıfta bulundu. Firma şu anda önümüzdeki yılın ikinci yarısında geniş bir yeniden açılışın gerçekleşmesini bekliyor.

Loo, salgındaki son artışların Oxford Economics'in Çin'in büyümesine ilişkin tahminlerindeki belirsizliği artırdığını söyledi. Ekonomi üzerindeki etki, finans merkezi Şangay'ın kapatıldığı bu yılın ikinci çeyreğindeki etkiye benzer bir boyutta gelirse, şirketin 2022 büyüme tahmini mevcut %3.1'den %2-2.5'e düşürülecek.

Çin'de ekonomik aktivite yavaşladı

 

Kovid tedbirlerinin gevşetilmesiyle Çin'de ekonomi toparlanma gösterdi

 

Çin'de ekonomi sert daralabilir

 

Çin'de ekonomi yavaşladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)