BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de Kovid vakaları zirvede, 30 milyon kişi karantinada----

Çin'de Kovid vakaları zirvede, 30 milyon kişi karantinada

Çin'de Kovid vakaları zirvede, 30 milyon kişi karantinada
15 Mart 2022 - 09:15 www.finansgundem.com

Çin'de günlük vaka sayısı, bir önceki güne kıyasla iki kattan fazla arttı. Ülkede vaka sayıları salgının en yoğun hissedildiği günlerdeki seviyelerde. Hong Kong'da ise günlük ölüm sayısı en yüksek düzeye ulaştı.

Çin'de iki yılın en yüksek seviyesine ulaşan vakalar yüzünden kentler yeniden izolasyona alındı ve 30 milyona yakın kişi bir kez daha karantinaya girdi. Toplu test ve özel giysili görevliler ise sokaklara geri döndü.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonunun verilerine göre dün 12'den fazla eyalet ve belediyede toplam 3,507 vaka kaydedildi. Bir önceki gün 1,337 vaka tespit edilmişti. Pekin yönetimi çareyi kentleri kilit altına almakta buldu. Bukarar kapsamında 30 milyona yakın kişi bir kez daha karantinaya girdi. Ez naz 13 kent karantinaya alındı.

Çin'de dün bildirilen yeni semptomatik vakaların yaklaşık yüzde 90'ı kuzeydoğudaki Cilin eyaletinde görüldü. Cilin'de yaşayanların polise haber vermeksizin eyaletten ayrılması ve eyalet içinde seyahat etmesine yasak getirildi.

Toyota üretime ara verdi

Cilin'deki karantina yüzünden dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Toyota da üretime zorunlu olarak ara verdi. Ağır sanayi merkezi olan Changchun ve çevresinde Çin’in otomotiv üretiminin yüzde 10’u yani yaklaşık 2 milyon adetlik üretim gerçekleştiriliyor.

Dinamik mücadele modeli hala geçerli mi?

Sağlık uzmanları vakaların artması durumunda Beijing'in her yerel salgın ile yerinde mücadele olarak tarif edilen "dinamik mücadele" modelinin hâlâ geçerli olup olmadığının sorgulanabileceğini söylediler. 

Yurt içi kaynaklı 3 bin 76 vakanın görüldüğü Cilin ve 106 vaka ile Şandong, 53 vaka ile Şaanşi ve 48 vaka ile Guangdong, en fazla yerel vakanın kaydedildiği eyaletler oldu. Guangdong eyaletinde önceki gün karantinaya alınan 17 milyon nüfuslu Şıncın şehrinde dün 39 yeni vaka tespit edildi. Eyalet statüsünde müstakil yönetime sahip büyük şehirlerden Tiencin'de 51, Çonçing'de 10, Şanghay'da 9 ve başkent Pekin'de 6 vaka görüldü.

Bugüne kadar 4 bin 636 kişi öldü

Son 24 saatte yurt dışı kaynaklı 95 vakanın bildirildiği ülkede virüse bağlı can kaybı olmadı. Çin'de bugüne kadar 120 bin 504 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti.

Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü bölgenin eyalet ve şehirlerinde salgın kontrol tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Salgın nisan ayı başında kontrol altına alınabilecek

Çin'in kuzeybatısındaki Lanzhou University tarafından yapılan korona virüs tahmin sistemine göre salgın toplam vakaların yaklaşık 35,000'e ulaşmasının ardından Nisan ayı başlarında kontrol altına alınabilecek.

Lanzhou University dün yayınladığı son değerlendirmesinde, Çin'in pandeminin başladığı 2020'den bu yana en büyük salgınla karşı karşıya olmasına rağmen, katı kısıtlamalar yürürlükte kaldığı sürece vaka sayısını kontrol altına alabileceğini açıkladı.

Hong Kong'da "5. dalga" etkisini sürdürüyor

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ise Omikron'a bağlı yerel kaynaklı vakaların yol açtığı "5. dalga" etkisini sürdürüyor. Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre kentte son 24 saatte 26 bin 908 vaka kaydedildi, 249 kişi öldü. Ayrıca önceki günlerde rapor edilmeyen 37 ölüm daha kayıtlara geçti.

Günlük ölüm sayısı en yüksek seviyede

Günlük ölüm sayısı, "salgının başından bu yana görülen en yüksek düzeye" ulaştı. Yılbaşından bu yana salgın dalgasında 4 bin 146 kişi hayatını kaybetti. Salgının başından 2021'in sonuna kadar geçen 2 yıllık sürede Hong Kong'da yalnıza 123 kişi yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık 7 milyon nüfuslu Hong Kong'da salgında bugüne dek 733 bin 785 vaka tespit edildi, 4 bin 279 kişi vefat etti. Kentte, 716 bin 274 aktif vaka var.

Güney Kore'de günlük Kovid-19 vakaları 350 binin üzerinde

Çin'de bir kent daha karantinaya alındı

Çin'de Çangçun kenti karantinaya alındı

Ukrayna’dan gelenlere karantina ve test zorunluluğu kaldırıldı

O ilde 209 ev Kovid-19 karantinasına alındı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)