BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de Kovid önlemleri 5 yıl daha sürecek----

Çin’de Kovid önlemleri 5 yıl daha sürecek

Çin’de Kovid önlemleri 5 yıl daha sürecek
27 Haziran 2022 - 12:30 www.finansgundem.com

Çin'de yetkililerin “Sıfır Kovid” politikasının 5 yıl daha yürürlükte kalacağı yönündeki açıklamaları tartışmaya yol açtı.

Birçok ülke korona virüsü önlemlerini kaldırırken “Sıfır Kovid” politikasını sürdüren Çin’de katı önlemlerin ne kadar daha süreceği sorusu tartışma yaratıyor.

Çin Komünist Partisi'nin başkent Pekin'deki üst düzey yetkililerinden Cai Qi, bugün yayınladığı genelgede “Gelecek 5 yılda Pekin, salgının engellenmesi ve kontrolü için normalleşme sürecini uygulayacak” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre bu açıklama, ülke genelinde kafa karışıklığına ve Kovid önlemlerinin uzun süre daha devam edeceği yönünde endişeye yol açtı. Daha sonra haberlerde, “beş yıl” ifadesinin kaldırılması da soru işaretlerine neden oldu.

Sosyal medyada birçok kişi, açıklamaya tepki göstererek “Artık Çin'den kaçma zamanı geldi” yorumu yaptı. Bazı kullanıcılar ise önlemlerin devam etmesini destekledi.

Pandeminin başından bu yana Çin'de uygulanan katı Kovid önlemleri salgının etkisini azaltsa da halkın günlük hayatını kısıtladığı için tepkilere yol açıyor. Pekin'de halkın düzenli Kovid testi yaptırması ve kente giriş çıkışlarda kısıtlamaya gidilmesi gibi önlemler hâlâ yürürlükte.

Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19 sorunu

 

ABD'den 6-17 yaş çocuklar için Moderna'nın Kovid-19 aşısına onay

 

Yunanistan'da korkutan Kovid verisi

 

Çin ekonomisi, Kovid-19 salgını etkilerini mayıs ayında da hissetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)