BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’de korkutan rekor: Temerrüde düşen şirketler!----

Çin’de korkutan rekor: Temerrüde düşen şirketler!

Çin’de korkutan rekor: Temerrüde düşen şirketler!
26 Ekim 2021 - 13:44 www.finansgundem.com

Çin’de Evergrande ile başlayan borç krizinde son olarak Modern Land ‘in ödeme yapmaması ile endişeler artarken, Çinli şirketler, bu yıl yabancı para cinsi tahvillerde en az 8,7 milyar dolar tutarında ödemeyi kaçırarak temerrüt rekoru kırdı

Yeşil teknolojileri kullanan Çinli bir gayrimenkul proje geliştirme şirketi daha borç ödemelerini gerçekleştirmeyen inşaat şirketleri arasına katıldı. Böylelikle Çin’de borçlu şirketlerin ülke dışı tahvillerdeki temerrütleri rekor seviyeye sıçradı.

Merkezi Pekin’de bulunan ve ülke çapında enerji tasarrufu sağlayan konutlar inşa eden Modern Land China Co., Pazartesi günü vadesi dolan 250 milyon dolar tutarında tahvilin ya ana para ya da faiz ödemesini gerçekleştiremedi.

Açıklamada, şirketin uluslararası hukuk danışmanlık şirketi Sidley Austin ile çalıştığı ve yakın bir zamanda bağımsız mali danışmanlarla çalışmasının beklendiği kaydedildi.

Çinli finans platformu Cailian, Modern Land’ın, ödemeyi gerçekleştirememesinden önce, elden çıkarma, borçlanma ve stratejik yatırımcı bulma gibi yollara gittiğini kaydetti.

Çinli bir gayrimenkul şirketi daha temerrüde düştü

REKOR TEMERRÜT

Çinli borçlu şirketler, bu yıl şimdiye dek, yabancı para cinsi tahvillerde en az 8,7 milyar dolar tutarında temerrüde düşerek rekor kırdı. Bu temerrütlerin üçte biri gayrimenkul sektöründen kaynaklandı.

Bu rekor, emlak geliştirme devi China Evergrande Group’un içinde bulunduğu krizin tüm dünyada birçok yatırımcıyı tedirgin ettiği bir ortamda, yetkililerin gayrimenkul sektöründeki aşırı kaldıraçtan dolayı kısıtlamalar getirmeleri ile birlikte gerçekleşti.

KREDİ NOTLARI DÜŞÜRÜLÜYOR

Çinli emlak geliştirme şirketlerinin kredi notlarının düşürülmesi Ekim ayında hız kazandı ve üst üste ikinci ayda rekor zirveye çıktı.

Bloomberg verilerine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s Investors Service, S&P Global Ratings ve Fitch Ratings, 21 Ekim itibarıyla sektörde 44 kez not indirimine gitti. Bu şirketler Eylül ayında 34 kez not indirimi yapmıştı.

HSBC Evergrande krizini atlattı

Evergrande 10 büyük projede yeniden çalışmaya başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)