BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin'de konut satışları 6 yılın dibini gördü----

Çin'de konut satışları 6 yılın dibini gördü

Çin'de konut satışları 6 yılın dibini gördü
20 Ekim 2021 - 11:49 www.finansgundem.com

Çin’de konut fiyatları Eylül ayında gerileyerek, son altı yılda ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Ulusal İstatistik Ofisi’nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, Çin’in 70 kentinde, devletin sübvanse ettiği konutlar hariç, yeni konut fiyatları Eylül ayında önceki aya göre yüzde 0,08 geriledi ve Nisan 2015’ten bu yana ilk kez düştü.

İkincil piyasadaki değerler yüzde 0,19 düştü ve üst üste ikinci ayda da aşağı yönde hareket etti.

Konut piyasasındaki yavaşlama, aralarında China Evergrande Group’un bulunduğu emlak geliştirme şirketlerinin nakit sağlamada karşılaştığı güçlükler ve konut alıcıların beklentilerinin kötüleşmesi ile birlikte daha görünür hale geliyor.

Bu gelişmeler, üretiminin yaklaşık dörtte birini oluşturan emlak sektörüne bağımlı olan ekonominin görünümünü olumsuz etkiliyor.

Düşen konut fiyatları, talebin daha da zayıflamasına, inşaat şirketlerindeki nakit darlığının kötüleşmesine ve bunun sonucu bu firmaların daha fazla fiyat indirime gitmek zorunda kalmasına neden olarak bir kısır döngüyü tetikleyebilir.

Çin’in ekonomik büyümesi, emlak ve inşaat sektörlerinin pandeminin başından bu yana ilk kez daralması ile birlikte üçüncü çeyrekte yavaşladı.

Şanghay merkezli E-House Çin Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü araştırma direktörü Yan Yuejin, “Sektör açık bir şekilde aşağı yönlü çevrime girdi. Çin’de konut piyasası düşüşü genellikle yaklaşık sekiz ay sürer. Şimdi öncelik bir panik durumunu önlemek” dedi.

Eylül konut piyasası için geleneksel olarak bir zirve sezonu, ancak ikamet amaçlı konut satışları yüzde 17 düştü ve yatırımlar 2020’nin başlarından bu yana ilk kez geriledi ve sonuçlanmayan arazi ihaleleri oranı en az 2018’den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Çinli emlak geliştirme şirketleri, hükümetin ‘konutların spekülasyon için değil yaşamak için olduğu’ yolundaki slogan ile birlikte, emlak piyasasını soğutmak için aldığı bir dizi tedbirler ile uğraşmak durumunda kalıyor.

(bloomberght)

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar 9 ayda yüzde 19,6 arttı

 

Çin Merkez Bankası'ndan nakit enjeksiyonu

 

Çin'in gayrimenkul sektöründeki borç krizi artıyor

 


 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)